Mircea Cărtărescu cheamă preşedintele la rampă: MĂ DOARE pasivitatea lui

| 07 mai, 21:55

Mircea Cărtărescu îl critică din nou pe Klaus Iohannis în cea mai recentă postare de pe Facebook. Scriitorul l-a catalogat ieri pe preşedintele ţării drept repezentant al USL-ului iar astăzi îi cere încă o dată să reacţioneze la "adevărata restauraţie" care are loc în România. Mai mult, Cărtărescu spune că îl "doare pasivitatea lui" şi, deşi are toată simpatia pentru el, are şi aşteptări.

Iată mai jos mesajul integral al lui Mircea Cărtărescu:

"În ce țară absurdă trăim! Site-ul de știri Ziare.com (altfel foarte profesional) nu a găsit că este o știre faptul că am luat Premiul de Stat al Austriei pe 2015, probabil cel mai mare premiu pentru un scriitor european. In schimb, dă o importanță complet exagerată postării mele precedente de pe Facebook, care ar fi un ”atac” la adresa președintelui Iohannis. Trebuie să spun că în ultimele interviuri pe care le-am dat, atât în țară cât și în străinătate, am spus că Iohannis e singura noastră speranță și că trebuie sprijinit ca atare. Dar când se-ntâmplă-n România o adevărată restaurație, pe toate planurile, și președintele nu are reacție, încep să mă gândesc că perioada de grație pe care toți i-am acordat-o ajunge încet la final. De luni de zile vedem cum PSD-ul e în ofensivă, cum liberalii nu pot sau nu vor să-i contracareze, cum nu mai există nimeni pe eșichierul politic care să mai însemne sau să mai arate că vrea ceva. Lucrul acesta mă neliniștește profund. Nu e visul vieții mele să-l critic pe Klaus Iohannis, pe care l-am sprijinit din toate puterile la alegeri și până azi. Mă doare însă pasivitatea lui. Vreau doar să-l rog să ne arate tuturor că există, nu în maniera unui ”președinte jucător”, ci ca piesă grea pe tabla de șah, în stare să echilibreze jocul. Am toată simpatia pentru el mai departe, dar am și așteptări. Sper în continuare să ne arate că mă înșel asociindu-l (la supărare) cu USL-ul, la constituirea căruia, de fapt, am uitat ce rol a jucat."

Citeşte şi: Mircea Cărtărescu, autorul preferat al lui Băsescu, îl umileşte pe Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mai, 17:55
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
LIPSURILE NU APAR DECAT ATUNCI CAND NU ESTI CONSTIENT DE ABUNDENTA DINB JUR. Asta scrie celebrul Bob Proctor in cartea "Te ai nascut bogat" . Cautam urgent, colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Incheiem contract de comision. Pentru detalii, trimiteti mesajul"PROIECT" la adresa; [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ