Mugur Isărescu DEZVĂLUIE ce se va întâmpla cu creditele

| 22 mai, 12:46

Creșterea moderată a creditării, calitatea creditului și creșterea importanței finanțării din resurse locale sunt cele trei tendințe care se prefigurează pe viitor în sectorul bancar, a afirmat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-o conferință dedicată sectorului bancar.

"Cu mențiunea că nu încerc să fac previziuni, ca să nu fiu pedepsit de zei, trei tendințe mi se par că sunt evidente în ceea ce privește viitorul industriei bancare din România. Prima: probabil că ceea ce va continua va fi o creștere moderată a creditului, nu una rapidă și categoric nu una explozivă — și aceasta nu numai pentru că industria, bancherii, după ce s-au fript cu supa suflă și în iaurt. Nu este numai o reacție psihologică și managerială. Eu cred că aici sunt motivații mult mai profunde să credem că acest lucru se va întâmpla și cred că nici nu este rău", a declarat Mugur Isărescu, conform Agerpres.

Citeşte şi:  BNR apasă pe acceleraţie. Isărescu: Băncile să reducă dobânzile la credite, mai e loc

A doua tendință care se conturează în sectorul bancar pentru perioada următoare este, potrivit guvernatorului BNR, calitatea creditului acordat în detrimentul cantității. Cea de-a treia tendință vizează creșterea importanței finanțării din resurse locale.

Specialiști din sectorul financiar-bancar, analiști, reprezentanți ai mediului economic și autorități la nivel înalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat "Să înțelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar și ale economiei. Pot băncile schimba viitorul României în bine?", organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din România.

Tag-uri: BNR, mugur isarescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mai, 01:31
MUNTEANU
Un calculator conectat la internet, TIMP LIBER 1-3 ore zilnic, ambitia, serozitatea si rabdarea sunt principalele conditii pentru oameni CU VISE SI DORINTE PUTERNICE de a obtine castiguri financiare
suplimentare. Urmati un curs GRATUIT de 12 zile trimis prin email, la finalul caruia NUMAI DACA DORITI, incheiati contract legal si deveniti dezvoltatorii unei afaceri inclusiv pe Piata Americana de carti elecronice (E-Book ). Pentru detalii trimiteti mesajul “VREAU SA MA CONVING” la adresa de
email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ