Nicolae Bănicioiu: Românii vor avea, din 2015, acces la toate medicamentele de ultimă generaţie

| 10 noi, 2014

Toţi bolnavii din România vor avea acces la medicamente de ultimă generaţie în timp real, a anunţat luni după-amiază, la Botoşani, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a declarat, după o vizită la Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani că Ministerul Sănătăţii va adopta un mecanism prin care pacienţii să poată intra în posesia medicamentelor la scurt timp după lansarea acestora pe piaţa internaţională.

"Accesul la medicamente de ultimă generaţie va fi în timp real, adică în momentul în care un medicament nou intră pe piaţă îşi depune dosarul în România şi îşi ia toate aprobările de punere pe piaţă, face cerere şi va fi compensat, în măsura în care îndeplineşte criteriile', a afirmat Nicolae Bănicioiu.

Potrivit acestuia, listele de medicamente compensate şi gratuite vor fi actualizate ori de câte ori vor apărea noutăţi terapeutice.

"În 2015, va fi un alt mecanism, va fi actualizată aproape continuu lista medicamentelor compensate şi gratuite. Aproape se schimbă filosofia, aceea prin care toată lumea trebuia să aştepte ani şi ani de zile până când avea acces la un medicament nou care atunci când intra în România nu mai era nou', a spus ministrul Sănătăţii.

El a declarat că în ultimele şapte luni lista medicamentelor compensate şi gratuite a fost modificată de două ori, fără însă ca această măsură să greveze bugetul Ministerului Sănătăţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 2014
aaaaaaaaaaa
Cati romani?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ