Noi dezvăluiri. Ce mesaje CODIFICATE îi trimitea Elena Udrea lui Dorin Cocoş

| 14 feb, 11:30

Procurorii DNA au reuşit să descifreze mesajele pe care Elena Udrea i le trimitea fostului său soț, Dorin Cocoș, când încă se afla în libertate. Astfel, potrivit DNA, Udrea dădea interviuri special pentru ca Dorin Cocoș să știe ce să le spună anchetatorilor.

"Instanţa consideră că inculpata şi-a încălcat obligaţia ce-i revenea în baza controlului judiciar cu rea-credinţă, întrucât a urmărit ca acele afirmaţii pe care le face să ajungă la cunoştinţa martorilor şi persoanelor implicate în dosarul Microsoft, pentru ca acestea să cunoască în prealabil care este apărarea sa şi, eventual, să o susţină", se arată în motivarea instanţei.

Citeşte şi: Elena Udrea: Sunt prezentată drept „mama corupților”, iar mandatul meu este tocat sistematic și nejustificat

Mai exact, interviurile acordate de Elena Udrea, înainte de a fi arestată, conţin mesaje către Dorin Cocoş.

Astfel, într-un interviu, inculpata Udrea Elena Gabriela a susţinut că nu a ştiut depre provenienţa sumelor de bani băgaţi de fostul soţ în firmele de la care încasa dividende, sugerându-i acestuia şi explicaţia pe care ar trebui să o dea: „nu poate fi o certitudine că orice nevastă ştie cum îşi face afacere soţul ei. Trec peste faptul că întâmplător eram o nevastă cu o ocupaţie foarte precisă şi foarte solicitantă.”

Citeşte şi: CINE este bărbatul care a vizitat-o astăzi pe ELENA UDREA în arest

"Explicaţiile date de inculpată în mass-media constituie tot atâtea indicaţii către martorii şi inculpaţii din dosarul respectiv, în special către Dorin Cocoş, privind poziţia procesuală pe care inculpata ar dori ca acesta să o adopte, legat de acele sume de bani şi mai ales de faptul că doreşte ca acesta să o susţină în denunţul formulat împotriva unui şef de serviciu secret român", mai spun magistraţii.


"În acest sens, inculpata Udrea Elena Gabriela a încercat să inducă ideea că magistraţii ar fi constrânşi la o anumită conduită prin şantaj de către cei care deţin anumite secrete. Mai mult,  inculpata Udrea Elena Gabriela  a formulat denunţ cu privire la fapte de corupţie pentru a beneficia de dispoziţiile art. 19 din OUG nr. 43/2002, iar  prin dezvăluirea în media a faptelor sesizate şi argumentelor sale, aceasta a încercat să îşi creeze probe în sprijinul denunţului, sugerând fostului soţ Dorin Cocoş şi lui Alin Cocoş conţinutul declaraţiilor cu privire la aspectele sesizate", susțin anchetatorii.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ