NU te gândeai la ASTA! Cât de RĂCORITOARE este ÎNGHEŢATA

| 08 iul, 2014

Nutriţionistul Cristian Mărgărit scrie pe blogul său că îngheţata răcoreşte doar pe moment. "pentru ca, mai ales atunci cand este deja cald, orice aliment rece va induce termogeneza, producerea de caldura. Deci dupa cateva secunde in care senzatia racoritoare este predominanta urmeaza caldura si transpiratia."

Este un aliment rece (in general in zona de zero grade), un amestec de lapte (sau smantana si alte componente lactate), zahar (sau indulcitori), ou (lecitina din galbenus poate emulsiona grasimile), fructe, nuci/seminte, gelifianti, arome, coloranti etc.

Racoreste?

Doar pe moment, pentru ca, mai ales atunci cand este deja cald, orice aliment rece va induce termogeneza, producerea de caldura. Deci dupa cateva secunde in care senzatia racoritoare este predominanta urmeaza caldura si transpiratia.

Afectează silueta

Inghetata are un continut caloric foarte mare (in functie de ingrediente) care nu poate fi compensat de faptul ca este rece si ca vom pierde caldura atunci cand corpul o aduce aproape de 37 de grade. Pe langa caloriile propriu-zise, componentele din inghetata vor transmite creierului si un semnal de a depune grasimi.

Pentru a ne racori exista alternativa opusa: ceaiul fierbinte.

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ