Partidul Oamenilor Liberi sau noii extremiști de România

| 24 dec, 2013

George Epurescu, unul dintre liderii protestatarilor eco-anarhiști care apar în fiecare weekend pe B1 TV din cauza actelor de huliganism precum blocarea străzilor din centrul Capitalei și a provocărilor lansate la adresa jandarmilor, a demarat procedurile pentru a înfiinţa o formaţiune politică numită Partidul Oamenilor Liberi.

Scopul înființării acestei grupări extremiste a ecologiștilor portocalii este de a înregimenta o parte cât mai mare dintre protestatarii din Piața Universității într-o inițiativă politică care ar urma să se folosească de imaginea persoanelor care și-au exprimat nemulțumirile în stradă pentru a obține beneficii politice.

Potrivit unor surse de încredere, există negocieri comune între mai multe formațiuni politice în privința coordonării acestui nou partid, printre care se numără democrat-liberalii și membri ai PMP. Se pare că noul partid ar urma să apară cu candidaţi la europarlamentare, urmând să facă front comun cu PDL și cu Mișcarea Populară a lui Traian Băsescu pentru maximizarea rezultatelor care trebuie să propulseze la Bruxelles nume importante precum Monica Macovei sau Elena Băsescu.

Strategia este considerată de analiștii politici drept una ieftină și cu foarte mici șanse de reușită. Modul în care se dorește înregimentarea protestatarilor care au manifestat împotriva întregii clase politice este privit ca fiind o trădare a valorilor și scopului protestelor, un furt al mișcării indignaților din România de către agenți politici ascunși, care au fost implicați de ani de zile în organizarea protestelor ca platformă pentru activiștii și politicienii democrat-liberali.

Faptul că Partidul Oamenilor Liberi este sinonim pentru departamentul „de proteste și incitare la violență” a unor formațiuni politice importante din România nu este un fapt necunoscut. Asociația „România fără ei”, înființată în 2011 de Epurescu, este suspectată de legături solide de finanțare cu PDL. Fiind un protestatar de serviciu, George Epurescu și-a dedicat cariera „rebeliunii false”, fiind un simplu provocator care slujește pe ascuns politicieni importanți din arena publică.

Desigur, aceste informații nu sunt confirmate cu ușurință de către colegii lui Epurescu, mulți dintre cei prezenți în Piața Universității privesc cu ochi răi inițiativa de înființare a unui partid care să se folosească de energia protestelor pentru a-i propulsa pe unii politicieni în vârful piramidei puterii. Iar această decizie de politizare a protestelor și diversiunile eco-anarhiste menite să provoace forțele de ordine și românii la confruntare și violență se va întoarce într-un final împotriva lui Epurescu, care merge pe o cale foarte riscantă încercând să manipuleze mii de persoane bine-intenționate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 apr, 2014
Dana
Minciuni
Iar minti... Toate articolele tale, si nu sunt subiectiva cand spun asta, sunt pur bazate pe speculatii sau inventate la comanda. Tu chiar crezi ca poti manipula asa usor cu cateva articole mizerabile. Vrei sa discreditezi miscarea din strada, sa discreditezi vointa tinerilor care isi doresc altceva si care au o sansa sa se implice decizional, nu doar exprimandu-si votul, care pot fi intr-adevar schimbarea pe care o asteapta si o merita Romania. Este nedrept sa scrii astfel de articole PCR-iste.
28 apr, 2014
Adi
Normal la 588 de parlamentari ne-voiti de popor
Intr-adevar, e firesc sa apara asemenea manifestari, intr-o tara unde, desi in 2009 poporul a decis sa ramana doar 300 de parlamentari, in 2014 inca nu a fost aplicata vointa poporului, si avem azi 588 de parlamentari, si se apropie noi alegeri parlamentare care ignora vointa poporului din 2009!
17 ian, 2014
ROMILA DORINA
Dezinformare, coruptie media, mizerie in masa, manipulare in scopuri josnice
Nu va este rusine stimabile sa realizati un astfel de articol dezinformativ? Ati primit macar o suma frumusica pentru treaba asta sau doar vi s-a dat ordin cu ce anume trebuie sa scrieti? Jurnalistii ca tine trebuie sa inceteze sa faca astfel de acuzatii nefondate care au ca singura intentie manipularea cetatenilor in scopuri perverse ce deservesc clasei politice actuale. Si voi, ca si jandarmii ar trebui sa va dati demisia, in numele onoarei, daca mai aveti habar de acest concept! Rusine sa va fie! Faceti de ras meseria de jurnalist! Sa dea Dumnezeu ca in momentul in care se va da drumul la cele doua proiecte nocive Romaniei, de exploatare miniera cu cianuri si de extragere a gazelor de sist prin fracturare hidraulica, sa aveti rudele si familia afectate de consecintele lor. Informati-va, ca de aia sunteti jurnalist!
08 ian, 2014
Ștefan
Jurnaliști?! Vă rog să vă schimbați profesia.
Să vă fie rușine pentru ce scrieți. Vă pișați pe societatea civilă română prin acest articol: ”unul dintre liderii protestatarilor eco-anarhiști care apar în fiecare weekend pe B1 TV din cauza actelor de huliganism precum blocarea străzilor din centrul Capitalei și a provocărilor lansate la adresa jandarmilor”.
Eco-anarhiști? Huliganism? Provocări la adresa jandarmilor? Luați carul Antena 3 și intervievați-ne pe noi, protestatarii, nu pe simpatizanții USL(PSD+PNL+PC+...).

O zi iluminatoare!
08 ian, 2014
altcineva
obiectiv.info, ca jurnalist nu ar trebui sa fii mai...obiectiv?
(atunci cand cineva face discreditari, urmareste ceva din spatele discreditarilor)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ