Plumb: Intenționăm să eliminăm nivelul maxim până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului

| 19 mai, 18:05

Autoritățile române intenționează să revizuiască politicile în ceea ce privește creșterea natalității iar una dintre măsurile pe care Ministerul Muncii le ia în calcul este aceea de eliminare a nivelului maxim până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului, a anunțat marți, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Revizuim tot ceea ce înseamnă politici în vederea creșterii natalității și în contextul demografic. Una dintre măsurile pe care o țintim este aceea de a elimina nivelul maxim până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului. La această măsură venim în completare și cu o altă propunere, aceea ca pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizația să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni, și nu 85%, pentru că nașterea nu poate fi asimilată cu concediul medical, de aceea nu vrem să penalizăm în această perioadă de 18 săptămâni în niciun fel mama. Toate calculele le facem ținând cont de contextul și de anvelopa fiscal bugetară care ne va permite", a subliniat Rovana Plumb.

În prezent, părinții care intră în concediu de creștere a copilului primesc o indemnizație în cuantum de 85% din media veniturilor nete, dar nu mai mult de 3.400 lei, dacă aleg concediu de un an, și 1.200 lei, dacă aleg să stea acasă cu copilul de 2 ani.

Ministrul Muncii a participat marți la o conferință internațională referitoare la combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ