PONTA: Atât timp cât voi fi premier nicio pensie legală nu va fi diminuată nici măcar cu un leu

| 23 iul, 2014

Pensii. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, la RTV, că nu va exista niciun fel de pensie obţinută legal care să fie diminuată, nici măcar cu un leu, atât timp cât va fi premier.

Pensii. Afirmaţia prim-ministrului a venit în replică la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu care a susţinut că prin reducerea CAS există riscul fragilizării fondului de pensii. 

'Traian Băsescu a lovit aşa în firmele private, în cei care creează locuri de muncă. Vreau să încep, însă, totuşi cu ce e important. O spun încă o dată cu toată responsabilitatea: nu există nici 0,01% vreun pericol referitor la plata integrală a pensiilor. Atât timp cât sunt prim-ministru, vă garantez, aşa cum a făcut-o în faţa Parlamentului României, nu va exista niciun fel de pensie obţinută legal, nu vorbesc de cele ilegale, nu va exista niciun fel de pensie diminuată nici măcar cu un leu', a spus premierul. 

Potrivit lui Ponta, 'singura dată în istoria României când s-au tăiat pensiile, le-a tăiat Traian Băsescu'. 'Şi, din fericire, nu cred că vom mai avea un Traian Băsescu care să facă acelaşi lucru', a completat premierul.

Preşedintele Băsescu a solicitat Parlamentului reexaminarea legii privind reducerea CAS. El a susţinut că un risc al promulgării actului normativ ar fi fragilizarea sustenabilităţii fondului de pensii, indicând că au mai fost 'zile' în care nu se ştia de unde se vor lua fonduri pentru plata pensiilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ