Ponta despre Băsescu: E o problemă medicală să foloseşti în campanie justiţia şi serviciile de informaţii

| 16 oct, 2014

Premierul Victor Ponta, candidat al PSD în alegerile prezidenţiale, a declarat joi, la Galaţi, referindu-se la preşedintele Traian Băsescu, că este o problemă medicală să foloseşti în campania electorală justiţia şi serviciile de informaţii.

Ponta a explicat că Traian Băsescu a avut la dispoziţie un an şi jumătate pentru a sesiza eventuale nereguli în Hotărârea de Guvern din aprile 2013 privind SIE, dar nu a făcut acest lucru şi a aşteptat să folosească subiectul în campania electorală, fapt care îi reduce credibilitatea la zero şi îl face apropiat de epoca Ceauşescu. 

,,Hotărârea este din aprilie 2013, de un an şi şase luni. Dacă era ceva rău, dânsul n-a sesizat, a sesizat acum când suntem în campanie electorală. Vă daţi seama, credibilitatea domnului Băsescu este zero. Eu cred că în seara asta dacă domnul Băsescu iese şi spune că îl cheamă Traian Băsescu, 99% dintre români o să spună că minte. Deci, dacă era ceva ilegal, într-un an şi şase luni, domnul Băsescu, ca şef al statului, avea obligaţia să atragă atenţia nu să iasă în campanie electorală, că asta înseamnă folosirea instituţiilor statului în campanie electorală. Mi se pare extrem de grav faptul, aşa că pot să văd zece fişe medicale, eu vă spun că e o problemă medicală să foloseşti în campanie electorală justiţia, să foloseşti serviciile de informaţii, să ceri date despre oponenţii politici, asta numai pe vremea lui Ceauşescu, probabil că nici el nu făcea, să ceri la serviciile de informaţii date despre adversarii politici', a spus Ponta.

Premierul a precizat că el a solicitat informaţii de la serviciile secrete numai atunci când i-au trebuit în susţinerea activităţilor funcţiei. ,,Eu vă spun foarte clar, ca prim-ministru şi vicepreşedinte CSAT am putut să beneficiez tot timpul de datele serviciului de informaţii legate de activitatea mea. Mă duc într-o ţară străină îi întreb pe cei de la SIE dacă e ceva important ce trebuie să ştiu. Am o problemă în ţară, de securitate naţională, îi întreb pe cei de la SRI. Dumneavoastră ce credeţi? Dacă eu aş face o adresă mâine la SIE sau la SRI să-mi dea dosarul domnului Băsescu, sau al domnului Iohannis, sau al doamnei Udrea, evident că aş încălca legea şi evident că oamenii ăia ori m-ar pune sub urmărire penală, ori m-ar trimite la analize psihiatrice', a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a mai spus că din punctul lui de vedere Băsescu a încălcat legea, dar că sunt instituţii abilitate care să certifice acest lucru. ,,Din punctul meu de vedere este o încălcare flagrantă a legii, dar sunt instituţii publice şi fiecare trebuie să certifice acest lucru. Spun tot timpul că domnul Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii pentru răul pe care l-a făcut celor şase milioane de pensionari din România sau medicilor sau profesorilor. Le spuneam pensionarilor că mă simt ca în noiembrie 2012. Şi-atunci domnul Băsescu ieşea în fiecare seară şi mă făcea în toate felurile. M-a promovat. De la pisic la agent secret e deja o promovare şi mă rog să iasă în fiecare seară că înseamnă că luăm 60% la alegeri... Cele două servicii nu se află sub controlul Guvernului şi nici al preşedintelui, se află sub controlul Parlamentului, deci ei au obligaţia doar în comisiile de specialitate şi cu păstrarea unui secret special să dea toate datele respective. Dacă eu aş scrie azi către SRI şi SIE 'daţi-mi date despre Băsescu sau despre Iohannis', ar trebuie să fiu arestat azi. Aşa cred şi aşa e normal', a mai afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ