România, ameninţată cu excluderea din Uniunea Europeană dacă maidanezii vor fi masacraţi

| 15 oct, 2013

Reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale Animal Life din Eleveţia au anunţat că sunt total împotriva Legii 258/2013, care permite eutansierea maidanezilor neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile. Aceştia spun că vor cere excluderea României din Uniunea Europeană, dacă autorităţile din ţara noastră nu vor lua măsuri şi nu vor opri eutansierea animalelor fără stăpân.

Totodată, aceştia susţin că singura soluţie eficientă pentru gestionarea şi rezolvarea problemei maidanezilor este sterilizarea în masă a acestora, nicidecum uciderea lor. „Legea 258/2013 este împotriva prevederilor Convenţiei Europene ratificate de România şi contrazice în mod clar normele europene privind protecţia animalelor“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Animal Life, informează adevărul.

De asemenea, aceştia spun că eutanasia distruge moralitatea, deminitatea umană şi afectează bunăstarea fizică şi psihologică a societăţii, negând dreptul constituţional la integritate fizică şi psihică.

Pe lângă apelul făcut către autorităţile din ţara noastră, reprezentanţii Asociaţiei cer Comisiei Europene şi Parlamentului European să ia o poziţie fermă şi să folosească toate variantele legislative penhtru a stopa „masacrarea câinilor“ din ţara noastră.

Conducerea Animal Life a declarat că în cazul în care România va continua „abuzul de putere“ şi nu va încerca să oprească legea care permite eutansierea patrupedelor fără stăpân, vor cere excluderea ţării noastre din Uniunea Europeană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

101 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2013
nelu
Elvetia face parte din UE? Unii din Elvetia cer excluderea Romaniei din UE (chiar daca este organizatie internationala),de tot rasul!!!!!!!!!
Daca s-ar ajunge la asa ceva, propuperea de excludere ar trebui facuta de o tara membra.
13 dec, 2013
Ligia
Nu e vorba de Elvetia ca tara , ci de Asociatia Animal Life
Are tot dreptul juridic sa ceara acest lucru, atat timp cat nu respecta dreptul la viata nici al animalelor nici a celor care le apara si le protejeaza. cei care conduc astazi Romania nu suporta iubitorii de animale , pentru ei aceasta categorie de oameni nu exista. La acest lucru refera ,Reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale Animal Life din Eleveţia - See more at: http://www.obiectiv.info/romania-amenintata-cu-excluderea-din-uniunea-europeana-daca-maidanezii-vor-fi-masacrati_22194_comentarii.html#comentarii
13 dec, 2013
garleanu eva vasilisa
Da , asa este, comentariul tau este de tot rasul !
13 dec, 2013
question
elvetia
La mintea unor ziaristi nu mai conteaza ca Elvetia nu are NICIUN cuvant de spus in UE, au gasit ca e mai "trendy" sa scrie de Swiss ca sa impresioneze! RUSINE!!!!!!!!
26 oct, 2013
AntiMaidanezi
ProCivilizatie
Tin sa reamintesc ca asa zicea Europa si de "gipsy"... Sa ii protejam, sa aiba drepturi mai mari decat minoritatea. Acum, ca le-am dat liber sa plece, ei ii prind si ii trimit inapoi. Hai sa mai facem exercitiul asta inca o data. Hai sa nu omoram maidanezii, sa ii trimitem in Europa.
Daca vrem sa ne civilizam, sa bagam cati intra in adaposturi. Sa doneze bani de ingrijire si mancare iubitorii de animale si alte asociatii pro. Ce nu mai intra sa ii pastram 14 zile pentru adoptie, sa ii poata lua cine are posibilitatea.
Estimarea mea... 20.000 exemplare. Ar mai fi discutia pentru restul de 60-70.000. Ori pleaca colet in Europa, ori eutanasiere, ori sapun si manusi. Tot vorbind de sterilizare si nefacand nimic concret, ei se vor inmulti, iar in primavara din 80.000 ne vom strecura printre 150.000 de maidanezi. Nu imi doresc asta, asa ca sunt PRO EUTANASIEREA celor nerevendicati in termenul legal.
Vreau sa merg cu bicicleta fara a fi muscat, ca pana acum!
Da, stau la curte si am 2 caini, printre alte animale domestice.
As solicita, in incheiere, pedepsirea aspra a celor care zic ca ii adopta si ii elibereaza pe strazi din nou. 30 zile de inchisoare, sau 3 luni munca in folosul comunitatii, ori intre 5.000 si10.000 ron amenda. Per bucata. Ai adoptat si apoi eliberat 10 , amenda platita sau pedepsele sa fie cea initiala ori 10 abateri...
13 dec, 2013
Antonescu Ana MArina
hai sa facem va rog sapun si manusi din nenorocitii care isi aduc cainii afara si ii lasa calare pe toate cateusele din strada...ca tot din banii mei (iubitoare de aimale) va fi castrata si o catelusa care tocmai a patit ce am spus mai sus...si hai sa mai facem sapun si manusi si din cei care stiu doar sa comenteze si sa fie de acord cu eutanasierea...mai lasati comentariile deoparte si daca nu va plac cainii si ni-i puneti in carca doar noua celor care ii iubim....puneti mana si ajutati niste copii de pe la orfelinate...ca pe ei tot noi ii ajutam...asa ca gura mica si cand o sa stiti concret ce fac oameni ca mine pt caini, atunci comentati...ca nu v-a cerut nimeni nimic...va cere in schimb bunul simt si moralitatea, daca le aveti...sa nu doriti moartea niciunui suflet..
13 dec, 2013
garleanu eva vasilisa
Si eu solicit, nu as , ca toti cei care instiga la rele tratamente asupra cainilor, toti cei care nu vad atrocitatile care se comit asupra animalelor sa fie pedepsiti ca si complici in conformitate cu legea in vigoare .Si mai solicit sa nu mai fie permise comentarii pentru cei care posteaza sub diferite denumiri ........in cazul de fata lozinci de psihopati .Fiecare sa-si asume raspunderea celor spuse cu numele real.Pentru toti cei ca tine sa stiti ca politia nu a fost infiintata exclusiv ca sa va slujeasca pe voi,sa se ocupe de ""aparare hingheri"" si abandon, una din atributii este sa se ocupe si de pedepsirea celor ca voi.
19 oct, 2013
Ciprian
Nota 10
Romania nu are nevoie nici de caini maidanezi, nici de Uniunea Europeana ! Ar fi prea frumos sa fie adevarat !
Traiasca in veci trei culori !
20 oct, 2013
MARIAN
Bai Romania nu are nevoie nici de tine!
Bai baiatule du-te la puscarie sau mori dracului ca Romania nu are nevoie nici de tine.RESPIRI AERUL ASTA DEGEABA.Poluezi aerul tu,mata si cu tactu.Plc in pl mea de boschetar ai invatat si tu sa tastezi si te dai mare pl pe aici.
21 oct, 2013
Eu insami
Aferim!
Ca bine zici!
26 oct, 2013
gigicu
Taci turbatule, nici noi nu avem nevoie de tine, mars din Romania...
01 mai, 2014
EUTANASIATI MAIDANEZII
Sa fie eutanasiati toti maidanezii .
Viata uni om valoarea mai mult decit intreg universu la un loc , deci continuati eutanasierea maidanezilor pe banda rulanta si lasa-ti UE cu trebea ei .
19 oct, 2013
cornel
imposibil
Artticol si discutii degeaba. NU este posibila excluderea vreunei tari din UE sub nici o forma cu nici un motiv. Pur si simplu nu exista nici un mecanism in acest sens si oricat de grav ar incalca un stat vreo norma, sanctiunea maxima este retragerea dreptului de vot pe o perioada definita. Asa ca amenintarile cu excluderea din UE sunt fara obiect. Si nu , Elvetia nu este membra a UE. Nu confundati tarile civilizate din vestul Europei cu UE. Nici Norvegia nu e membra.
21 oct, 2013
eu insami
erata
Comentariul de mai sus ii era adresat lui Ciprian, pe subiectul "Nota 10". Nicidecum lui Marian, care ,in paranteza fie spus, se "esprima" ca un savant de renume mondial peste boscheti.
19 oct, 2013
Marilena
TRAIESC IN AFARA TARII DE CA**T SI DACA ROMANICA AR FI EXCLUSA DIN UE AR TREBUI SA MA INTORC IN TARA DESI NU IMI PLACE NICI TARA NICI NEAMUL DE TRAISTA SI PROASTA FACTURA CARE O POPULEAZA. DAR IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL SA SE INTAMPLE ACEA EXCLUDERE SI SA NE PRIMIM SUTURILE IN CUR DE RIGOARE PENTRU CA LE MERITA CU VARF SI INDESAT!!! NATIE DE MAMALIGI, LASI SI PUPINCURISTI, CARE NU NE APARAM NICI MACAR DREPTURILE NOASTRE DAR STIM SA FIM RAI, ESCROCI, CURVE, HOTI SI CRIMINALI. IMI E FFFFFFFFF RUSINE CA SUNT ROMANCA SI DESI EU NU OMOR CAINI CONSIDER CA COPII VECINILOR CARE MA STRIGA "KILLER" NU SUNT DEPARTE DE ADEVAR....IMI ASUM NATIA DE CA**T SI ADN-UL IMPUTIT.
19 oct, 2013
Lucian
Marilena
Este normal sa iti fie rusine, daca esti CURVA, HOATA, CRIMINALA ,ETC, asa cum marturisesti.

Totusi, majoritatea Romanialor nu sunt dea aceeasi categorie cu tine.
21 oct, 2013
Eu insami
pfiuuu!
Dupa cum te exprimi, ADN-ul tau pute a rrrrrrrr...!
22 oct, 2013
JENNY
Nu fii trista marilena , cu asa vocabular sigur vei primi si tu un post in televiziune alaturi de pitipoance, ca numai asa ceva vedeti , dar ROMANIA , va fi exclusa , vai de mama ta de ..... , ce de suturi in fund vei avea de la conationalii tai, ai uitat cand alergai dupa un codru de mamaliga si acum nu iti mai place???? sa iti fie rushine, insa nu te mai intoarce fatooo in romania ca deja imi faci scarba!!
23 oct, 2013
Robert
Au depresi SCHWEIZER ?
CORECT ! Problema este din pacate fara semnificatie caci NIMENI din EU , cu mintea sanatoasa chiar daca IQ-ul nu este nici macar mediocru , nu si-ar pune problema de felul ; "COPII sau caini?" Asa ca ce spun elvetieni e apa de ploaie iar daca sint asa de ANIMALICI poate sa-i importe pe toti la ZÜRICH si sa ne dea la schimb CHF . Sa le suga P...A la maidanezi daca asta vor ! CAINELE este un ANIMAL in slujba OMULUI si nu trebuie uitat sau schimbat rolul sau vis-a-vis de OM !
13 dec, 2013
Ligia Nitu
Foarte corect
Ai spus un mare adevar, romanii nu mai sunt oameni, sunt rai, egoisti , prosti , eram o romanca inraita , dar acum as pleca sa nu mai aud de Romania. Oamenii de aici in afar de cativa care inca mai lupta pentru civilizatie, ceilalti sunt inumani, lasi si indiferenti. Le pasa doar de burta lor. Sunt primitivi si corupti acum haituiesc animale fara aparare , doar ca sa castige profit de pe urma lor. 10 ani nu le-a pasat de ele, nu au adoptat legea care prevedea sterilizarea obligatorie a tuturor cainilor. Sunt 10 ani, trebuia sa fie acum pe strazi numai caini cu varsta de 10 ani, ce au facut cei de la conducere atata timp? au fost ocupati sa dezbine acest popor sa -l duca in primitivism. Imi e rusine ca sunt roman, nu credeam ca vreodata o sa mi se intample acest lucru.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ