Cel mai bogat sat din lume! Fiecare locuitor are cel puţin 200.000 de euro în cont

| 24 iul, 2014

Cu 2.000 de locuitori inregistrati, satul chinez Huaxi este considerat a fi cel mai bogat sat din întraga lume şi asta pentru că fiecare rezident are in conturile bancilor cate 200.000 de euro.

Satul s-a dezvoltat semnificativ in ultimii 30 de ani, devenind astazi un punct turistic dar si un simbol al antreprenoriatului si al cresterii economice din China.

O importanta atractie turistica a satului este turnul de 328 de metri, situat pe pozitia a 15-a in topul celor mai inalte cladiri din lume, mai inalt si decat turnul Eiffel!
Cladirea de 74 de etaje adaposteste un hotel si un complex rezidential. Hotelul are in jur de 800 de camere si poate gazdui 2.000 de persoane. Constructorii au lucrat patru ani la ridicarea acestui zgarie-nori, care a costat in jur de 350 de milioane de euro si a fost finantat in mare parte de locuitorii satului. Constructia a fost inaugurata in 2011 cu prilejul aniversarii a 50 de ani de la infiintarea satului. In cladire se afla si un taur de aur care valoreaza 50 de milioane de dolari.

Huaxi atrage tot mai multi oameni de afaceri interesati in navigatie, industria prelucratoare sau de textile si este considerat a fi satul cu cei mai multi rezidenti milionari din China.

Printre altele, chinezii bogati beneficiaza in Huaxi si de un serviciu de taximetrie unde taxiurile sunt elicoptere. Acestea transporta pasagerii din Huaxi, aflat in provincia chineza Jiangsu, in orasele vecine in mai putin de 10 minute.

In timp ce membrii familiilor fondatoare au cel putin 250.000 de dolari in conturi, locuitorii din satele apropiate sau cei care s-au mutat ulterior in Huaxi castiga in medie 10 dolari pe zi.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ