Se confirmă că Ponta este președintele care unește. Cine l-a votat

| 07 noi, 2014

După zece ani în care Traian Băsescu și-a exercitat mandatul într-un mod conflictual, promovând învrăjbirea forțelor politice și dezbinarea tuturor categoriilor sociale, încă din momentul alcătuirii USL, Victor Ponta și-a propus să fie un lider politic care să îi unească pe români.

Pe parcursul celor doi ani și jumătate de mandat în fruntea Guvernului României, liderul social-democrat a reușit prin anularea măsurilor de austeritate promovate de cabinetele girate de Traian Băsescu să îndrepte greșelile comise de executivele portocalii astfel încât toate categoriile sociale să se bucure de beneficiile creșterii economice. Victor Ponta a reușit astfel să îi aducă pe români mai aproape unii de celălalți, în ciuda eforturilor lui Traian Băsescu și ale opoziției de a crea noi clivaje în societate.

Citeşte şi: IRES: Cum arată profilul votanţilor lui Ponta, Iohannis, Tăriceanu, Udrea şi Macovei

Prezent la Congresul Extraordinar al PSD de la Alba-Iulia, unde Victor Ponta a fost desemnat drept candidatul social-democraților la alegerile prezidențiale, premierul a anunţat că principalul său obiectiv, în cazul în care va fi ales președinte al României, este să îi unească pe români, după cei zece ani de dezbinare care au marcat regimul condus de Traian Băsescu

În ciuda iresponsabilității unor lideri de opinie care au văzut în rezultatele alegerilor din primul tur al alegerilor prezidențiale existența unor clivaje în societate datorate preferințelor electorale ale românilor, realitatea este cu totul opusă. Victor Ponta nu a fost ales doar de românii fără studii, din mediul rural și din afara arcului Carpatic. Nimic mai fals, conform exit-poll-ului furnizat de IRES, studiul sociologic ce s-a apropiat cel mai mult de rezultatul final al votului, premierul României a fost votat de toate categoriile sociale din țara noastră, confirmându-și astfel renumele de candidatul care îi unește pe români.

Corelând rezultatele finale ale turului I și datele furnizate de IRES, Victor Ponta a fost votat de aproximativ 720.000 de tineri cu vârste între 18-34 de ani în timp ce pentru Klaus Iohannis au votat aproximativ 730.000. O serie de analiști perpetuează de ani ani buni mitul conform căruia candidații social-democrații la alegerile prezidențiale sunt preferați într-o mai mare măsură de locuitorii din mediul rural. Nimic mai neadevărat din moment ce Victor Ponta a reușit să câștige mai multe voturi decât Klaus Iohannis în mediul urban. Astfel, în timp ce candidatul ACL a obținut 2 milioane de voturi din partea orășenilor, Victor Ponta a fost votat de 2,2 milioane de români din mediul urban. Pe de altă parte, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC a reușit să obțină într-o mare măsură și votul persoanelor cu studii superioare, mai exact, aproximativ 575.000 de voturi. Nu în ultimul rând, în urma rezultatului votului de duminica trecută, o serie de jurnaliști și analiști neaveniți au  susținută că Victor Ponta a fost respins de ardeleni. Cu toate acestea, în Ardeal, diferența de voturi dintre premier și liderul ACL a fost redusă. Mai exact, Victor Ponta a reușit să obțină voturile a 920.000 de locuitori din Transilvania, Banat, Crișana și Marmureș iar Klaus Iohannis aproximativ 1,2 milioane.

Citeşte şi: Klaus Iohannis este criticat pentru asocierea cu extremiştii maghiari: Ne iei de proşti?

Eforturile depuse de Victor Ponta în a nu transfera lupta politică în societate și-au arătat roadele la alegerile prezidențiale din primul tur când premierul a fost votat de toate categoriile sociale și de toți românii, indiferent de regiunea în care locuiesc sau dacă se află sau nu în țară. Așa cum au consemnat studiile sociologice, precum și rezultatul votului din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, premierul Victor Ponta a fost ales de toți românii, confirmând astfel intenția alegătorilor de a alege un președinte care să îi unească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
Dan Slugarescu-sociolog
toti pentru unul,unul pentru toti...
"La Penitenciarul Vaslui, duminicã, a fost zi de vot și pentru cei închiși aici pentru fapte mai mult sau mai puțin grave, pedepsite cu până la cinci ani de puscãrie. Conform unor informații din interior, obținute de vren.ro, dețințtii au fãcut cereri către două sectii de votare, pentru urna mobilã. Au fost aduse urne de la o secție din Muntenii de Jos și de la o sectie din cadrul Scolii 9, din Vaslui.
În total, au votat 191 de persoane, spun sursele vrn.ro.
La final, când s-au deschis buletinele de vot, surpriza a fost maximã: 190 de detinuți au votat cu Victor Ponta și doar unul cu Klaus Iohannis!"
cauza:se asteapta legea Amnistiei PSD
Dan Slugarescu:Ponta uneste sau,mai direct,cine se aseamana se aduna?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ