SECHESTRU pe conturi bancare şi clădiri, în cazul unui executor judecătoresc suspectat de evaziune fiscală

| 20 apr, 16:52

Poliţiştii şi procurorii pun sechestru pe mai multe conturi ale unor firme şi pe unele imobile în dosarul în care este cercetată activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a 10 societăţi comerciale, bănuiţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, trei societăţi comerciale foloseau servicii fictive ale unor firme din domeniul IT, consultanţă şi marketing, iar banii erau transferaţi prin intermediul a şapte societăţi fantomă în Cipru, ulterior banii întorcându-se în ţară în conturile societăţilor menţionate.

Aceleaşi surse menţionează că biroul executorilor judecătoreşti la care s-au efectuat percheziţiile aparţine lui Lucian şi Dorina Gonţ, iar imobilele vizate în vederea instituirii sechestrului aparţin familiei Gonţ.

În acest dosar, poliţiştii au efectuat luni 15 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa. Opt persoane sunt duse cu mandat la audieri.

"Activităţile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, săvârşită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracţiuni, în perioada 2011-2014.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ