STUDIU: Mic-dejunul bogat în proteine scade senzaţia de foame înainte de prânz

| 17 feb, 2014

Un mic dejun alcătuit din alimente bogate în proteine permite reducerea considerabilă a senzaţiei de foame înainte de prânz, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Missouri-Columbia şi menţionat de passionsante.be, potrivit Agerpres.

Studiul confirmă importanţa micului dejun şi îi evaluează conţinutul în funcţie de senzaţia de foame până la masa următoare. La cercetare au participat femei între 18 şi 55 de ani, cu greutăţi corporale, statut socio-economic şi activităţi profesionale diferite, dar reprezentative. În fiecare zi li s-au servit alimente diferite la micul dejun: fie bogate în proteine (ouă, iaurt, lapte, brânză, mezeluri), fie sărace. În toate cazurile aportul caloric a fost identic - 300 kcal, cu cantităţi similare de fibre şi lipide.

Participantele au notat apoi, din jumătate în jumătate de oră, cum evolua saţietatea. Rezultatul a arătat că micul dejun bogat în proteine nu numai că reduce senzaţia de foame, ci şi că efectul durează până la masa de prânz, care poate avea atunci mai puţine calorii.

Tag-uri: mic dejun, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ