Ţările din UE unde se pot înfiinţa partide politice cu doar 3 membri sau chiar mai puţin

| 24 feb, 19:34

Comisia pentru cod electoral a decis marţi ca un partid să poată fi constituit din doar trei membri. O astfel de iniţiativă a fost propusă de Monica Macovei în campania electorală pentru prezidenţiale şi susţinută ulterior de deputatul PSD, Mihai Sturzu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis în luna noiembrie anului trecut proiectul de lege privind înfiinţarea unui partid politic cu trei membri alături de o scrisoare în care solicita Parlamentului să adopte, până la sfârşitul anului 2014, acest proiect privind liberalizarea vieţii politice.

Astăzi, Comisia pentru cod electoral a dat undă verde ca un partid politic să poată fi înfiinţat de doar trei membri. Pentru această variantă au votat zece parlamentari patru au fost împotrivă şi unul s-a abţinut, conform Agerpres.

În 11 state din Uniunea Europeană este posibilă crearea unui partid politic din trei membri, iar în multe alte ţări se poate forma un partid chiar şi cu un singur membru fondator.

Legislaţia statelor UE, în tabelul de mai jos:

Sursa: monica-macovei.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ