Tehnologia Nissan care ar putea ingropa o industrie. Masinile viitorului se vor spala singure

| 25 apr, 2014

Nissan au dezvaluit tehnologia nanopaint, prin care masinile nu se vor mai murdari. Prima masina a producatorului japonez pe care se va incerca vopseaua de 750 de dolari va fi Nissan Note.

Japonezii de la Nissan spun despre acest nou tip de vopsea ca este “super-hidrofobica” si “oleofobica”, ceea ce inseamna ca respinge apa si uleiurile. Pretul nu este batut in cuie dar, pentru varianta metalizata, s-ar situa undeva in jur la 750 de dolari.

Potrivit celor de la Nissan, citati de Daily Mail, o astfel de tehnologie “ar putea face ca spalatoriile de masini sa devina inutile”.

Vestea este cum nu se poate mai buna pentru soferi, care trebuiau pana acum sa isi faca tot mai des timp sa treaca pe la spalatoriile auto, mai ales avand in vedere gradul de poluare din marile orase, care face ca masinile sa se murdareasca mult mai usor.

Pana ca tehnologia sa fie pusa in practica la scara mare, este in prezent testata in Marea Britanie pe modelul Nissan Note, produs la fabrica Sunderland, din Anglia.

"Nissan Note este prima masina pe care se va testa aceasta vopsea, ce ar putea face ca spalatoriile auto sa devina inutile. Sa iti speli masina poate fi o corvoada, una costisitoare chiar. Ca sa raspunda acestei probleme, Nissan a inceput testarea unei vopsele inovatoare, ce respinge noroiul, ploaia si murdaria, in general, ceea ce inseamna ca e posibil ca soferii sa nu trebuiasca sa isi mai spele masinile", a declarat un purtator de cuvant al Nissan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ