Tolontan îl compară pe Iohannis cu Băsescu: Președintele României întreține un neadevăr

| 08 ian, 13:14

Cătălin Tolontan îi aduce critici dure lui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că "întreţine neadevăruri". Reacţia jurnalistului vine după ce noul preşedinte s-a declarat împotriva stenogramelor apărute în presă din dosare aflate în instrumentare.

"Klaus Iohannis a nuanțat azi la Adevărul live despre scurgerile din dosare. 'Justiția nu trebuie să se transforme într-un spectacol mediatic'. Corect. Sentințele nu se dau la televizor, prin plebiscit cu telecomanda. Vinovat, apăsați 1! Nevinovat, treceți pe postul preferat unde îl veți dovedi vinovat pînă la urmă, dă-l în mă-sa!

Dar nu asta e ideea. Președintele României întreține un neadevăr. Pentru că, pînă acum, în mod majoritar și sistematic, nu presa a aflat din dosare ce fac procurorii, ci procurorii au aflat din presă ce fac răufăcătorii. Vreme de 25 de ani așa s-a întîmplat și doar în ultimii doi ani a apărut și fenomenul invers, fără a-l anula pe cel prin care presa dezvăluie și justiția începe să cerceteze.

MCV, pe care Klaus Iohannis și l-ar dori dizolvat, nu ne-a fost impus pentru că actul de justiție a fost influențat de presă, ci pentru că sistemul judiciar a fost în subordinea politicienilor.

Asta cu ziariștii care influențează justiția a fost și teoria vehiculată de Traian Băsescu, mai țineți mine cînd s-a enervat în cazul Bute de a ieșit la televizor și a spus că un jurnalist important a controlat deciziile procurorilor. Inspecția judiciară a cercetat cazul în care președintele ne viza fără să ne numească. CSM a amendat ieșirea președintelui: nu noi, ci el a afectat 'independența sistemului judiciar'", a scris Cătălin Tolontan, miercuri, pe blog.

Citeşte textul integral pe blogul lui Cătălin Tolontan.

Citeşte şi: Vestea care îl ÎNGENUNCHEAZĂ pe Traian Băsescu DEFINITIV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 22:07
Secu
Aproximativ adevarat
Tontalan intuieste ceva dar ii este frica sa se exprime limpede .
09 ian, 12:32
Lovitu'
Lovitura zdrobitoare...
...a fost cand ai cazut in cap, cand erai mic...nu ti-ai mai revenit...asta e
08 ian, 18:38
gica
tolontanu.....
Johanis are dreptate ....fara dezvaluiri din dosarele in curs......unul ca tine avea surse.....si proptele ...ca sa distruga oponentii lui basescu prin stirile...strecurate publicului.....asa ca vi se taie exclusivitatea si posibilitatea de santajare ....incat desi nu l-am votat ,imi devine simpatic presidentul ...face curatenie printre jigodii....si presa sa munceasca si sa se informeze nu sa ...coabiteze cu cei care inregistrau ilegal si apoi dadeau pe surse.....comanda de distrugere .,...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ