Traian Băsescu, despre dezvăluirea candidatului 007: Am o planificare, vreau ca toată presa să aibă acces

| 17 sep, 2014

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu ar fi nimic ruşinos dacă vreunul dintre candidaţii la Preşedinţie ar fi fost în trecut ofiţer acoperit, dar acest lucru ar trebui recunoscut.

"Eu sunt convins că o astfel de recunoaştere (dacă a fost un ofiţer acoperit - n.r.) nu face rău nimănui, dacă va fi. (...) Când vorbim de preşedintele României, CV-ul tău trebuie să fie complet şi electoratul să ştie cine este cel care vrea (să fie preşedinte - n.r.). Ar putea fi nişte probleme, dacă ai fost cumva într-o situaţie de incompatibilitate, spre exemplu să fi fost angajat în justiţie la acea vreme", a spus Băsescu, la TVR.

El a afirmat că nu a primit niciun document "cu nume şi prenume" de la niciun serviciu de informaţii din România în care să i se comunice că a fost sau este ofiţer acoperit un membru al Guvernului. "Dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, eu ar fi trebuit să tac pentru că este secret de stat. Dacă totuşi printre candidaţi există un domn care a avut în trecut un astfel de lucru care nu este nimic ruşinos, mai ales că discutăm despre o perioadă de după 1990, dar el trebuie recunoscut", a afirmat şeful statului.

Citește și: Traian Băsescu: Mi s-a propus numirea în Guvern a unor ofiţeri acoperiţi


Referindu-se la declaraţiile senatorului Ilie Sârbu, potrivit căruia SIE ar fi comunicat că nu există niciun candidat la prezidenţiale care să fie ofiţer acoperit, Băsescu a spus că acest răspuns acoperă doar jumătate din propriile declaraţii. "Eu am spus că este un fost ofiţer acoperit sau un ofiţer acoperit. Pentru că atunci când ştii despre cineva că a fost ofiţer acoperit nu ştii şi când i-a încetat mandatul şi acesta este un lucru pe care trebuie să-l afli înainte de a fi candidat la funcţia de preşedinte. (...) Deci domnul Sârbu a minţit prin omisiune astăzi şi nu numai astăzi. Dânsul e într-o lungă campanie. De când am făcut această afirmaţie (...) nu conteneşte să-şi aducă aminte că nu există ofiţer acoperit, în familia dânsului vrea să spună. Frate, dar îmi căutaţi dosarul de 25 de ani. Nu este, ce v-am spus că este, aia s-a găsit la SRI. Rapoartele de voiaj, rapoartele la Anvers, dar nu altceva", a punctat Traian Băsescu.

La solicitarea moderatorului de a mai veni cu o serie de completări legate de subiectul privind existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţii la Preşedinţie, şeful statului precizat că are o planificare şi atunci când va face acest lucru vrea ca toată presa să aibă acces. "Ce este însă cert: să nu se aştepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete. Nu poate fi aşa ceva", a conchis Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ