Traian Băsescu minte prin omisiune. Legea amnistierii nu se aplică în cazul faptelor de corupţie

| 11 dec, 2013

Traian Băsescu minte cum respiră. Cu fiecare ieşiere publică ne aduce aminte cât de mult rău a făcut României în ultimii 10 ani.

Marţi, Varanul de la Cotroceni a ieşit din nou la rampă cu noi minciuni privind strategia parlamentarilor USL de a scăpa de justiţiei, prin adoptarea Legii amnistierii. Din fericire, oamenii mai şi gândesc şi nu iau de bună ce afirmă şeful statului, care a omis să precizeze că în urma intervenţiei premierului Ponta,  legea a fost amendată şi nu îi mai cuprind pe cei care au cuprins fapte de corupţie.

Ziua de marţi a consemnat o manipulare de zile mari şi anume că toţi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie vor scăpa datorită Legii amnistierii. Traian Băsescu s-a încununat din nou în apărătorul justiţiei şi a condamnat majoritatea USL pentru acest lucru.  Dar dacă ne uităm pe lege vom constata că Băsescu minte şi manipulează cu neruşinare. Înfracţiunile de corupţie, de omor, vărtămare corporală gravă sau cauzatoare de moarte, violul, pedofilia, incestul, tâlhăria, tortura, evadarea, rele tratamente aplicate minorului, proxenetismul şi corupţia sexuală sunt excluse din din Legea amnistierii.

Deci, manipularea creată de Traian Băsescu şi o parte a presei poate înceta, mai ales că proiectul de lege a fost retras de pe ordinea de zi. Astfel, legea se poate dezbate mai mult timp şi se pot demonta minciunile Varanului. Pe de altă parte, legea este una necesară pentru România în contextul în care închisorile din România sunt suprapopulate (conform unor estimări ale Ministerului de Justiţie numărul de persoane închise a crescut cu 10.000 în ultimii 3 ani) şi priveşte numai persoanele care se află la prima condamnare şi au pedepse mici. Nu plecau din închisori nici violatori, nici tâlhari, nici criminali, nici cei cu infracţiuni grave şi nici persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, cum ne-a făcut Băsescu să credem.

Acuzele iresponsabile de tipul „loviturii de stat” fac foarte mult rău României şi cetăţenilor români aflaţi în străinătate. Dar lui Băsescu nu-i pasă de acest aspect cât timp îşi loveşte adversarii politici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

24 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 ian, 2014
gligor
mai aragaz cu 4 ochi, cati bani iti da voiculescu , sa-l perii- ( sugi )zilnic???
03 ian, 2014
marin
din prost in destept
da, astazi esti un prost , miine putin mai prost, poimiine un prostanac.... peste un timp un destept, pentru ca te bagi singur in seama prin comentarii neintelese de tine dar predate de scursurile comuniste, de care nu putem scapa in timpul vietii noastre.Vezi cat de tanar este aceasta javra de Miky Mouse al Romaniei: poze cu orice pe fata pamantului, vizite de nasteri, inmormantari si orice eveniment sportiv de stana, etc PE BANII NOSTRII.Din cauza unor tampiti aserviti ca tine (tov a.Pop) o ducem din ce ce mai prost , hranindu-ne cu miciuni USListe, Lasa pixul si du-te la munca platita din ce in ce mai bine de Miky Mao-useul Romaniei, dar munca adevarata nu de generat sloganuri
28 dec, 2013
zexe
Pop limbistul
Inca unul (Pop) care-o suge pe a lui Ponta si compania de hoti.
26 dec, 2013
nicu
Mai Jegosule,Tu te vezi in oglinda?Deci legea e mutilata la lumina lumanarii,noaptea tarziu pe sest,si tu vii cu gogorite deastea?Nenorocitule,ai grija pe unde umbli in viitor ca ti se poate intampla ceva hazliu.nu poti minti o natiune si sa fii si aplaudat,lepadatura.
18 dec, 2013
Pintea
excrocule
A manipula cititorii cu rea vointa inseamna ca esti un mare excroc.
Nesimtitule.Sunt sigur ca nu ai citit legea.Ai primit instructiuni sa publici asaceva.Imbecilule.Boule,o tineti cu spraaglomerarea din
inchisori.Neadevarat.La noi gradul de ocuprare este printre cele mai mici din Europa.Citeste ancheta din ziarul Gandul,natarule.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ