Traian Băsescu: Ponta, Dragnea și Gorghiu vor guverna și în 2016, dar nu direct, ci prin tehnocrați

| 04 dec, 12:56

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că forma actuală a proiectul bugetului de stat pentru 2016 arată că guvernarea a acceptat angajamentele "imprudente și populiste" ale PSD+UNPR+ALDE și PNL ca preț al susținerii în Parlament, în detrimentul unor politici care să ducă la relansarea investițiilor și continuarea reformelor structurale.

Traian Băsescu se întreabă retoric dacă noul Guvern este doar o victimă a politicienilor.

"Guvernul, doar o victimă? Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente și populiste ale PSD+UNPR+ALDE și PNL au fost acceptate de Dacian Cioloș ca preț al susținerii în Parlament. În fapt, dr. Ponta, Dragnea și Gorghiu vor guverna și în 2016, dar nu direct, ci prin 'tehnocrați'. Renunțarea la politicile pro-ciclice, relansarea investițiilor și implicit dezvoltarea țării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergență, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică vor rămâne doar simple priorități enunțate, dar din nou amânate inclusiv de 'tehnocrați'", susține Traian Băsescu într-un mesaj postat vineri pe Facebook.

Citește și:  Dacian Cioloş i-a eliberat din funcţie pe Meleşcanu şi Palada şi a decis numirea a alţi trei secretari de stat

Fostul șef al statului se întreabă la ce este bun un guvern de tehnocrați, "dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni".

"Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice și al creșterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eșecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reașezare a propriilor valori. Nu mi-aș dori ca Guvernul Schimbării să fie doar o victimă a politicienilor", conchide Băsescu.

Citește și:  Traian Băsescu lansează acuzaţii DURE la adresa miniştrilor Sănătăţii: Se ştia de infecţiile care ucid pacienţii din 2008

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 12:58
Alina
loc de muncă
Navighezi zilnic 2-3 ore pe internet?De ce sa nu iti petreci acest timp cu folos, colaborand cu noi part-time sau full time, iti poti creste substantial veniturile lunare, plata este garantata prin contract legal de comision iar instruirea se face gratuit prin e-mail!Sunt necesare cunostinte minime de utilizare a calculatorului , de lucru cu documente word si pdf, rabdare, perseverenta si atentie la detalii. Pentru informatii trimite mesaj cu textul PROIECT la adresa de mail [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ