Victor Ponta: Să aveţi mereu în atenţie, în primul rând, oamenii

| 05 mai, 2014

Victor Ponta a vizitat luni zonele afectate de inundații din județul Mehedinți, cerând autorităților locale să ajute oamenii să-și reia cât mai repede viața de dinainte de inundații.

Victor Ponta se află, luni după-amiază, în localitatea Bălăciţa din judeţul Mehedinţi, afectată de inundaţiile produse în perioada 3-4 mai de apele revărsate ale râului Desnăţui, el cerând reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene să ia măsurile pentru ca oamenii afectaţi să îşi reia viaţa normală.

'Vă cer să aveţi mereu în atenţie, în primul rând, oamenii. Acum ei trebuie ajutaţi să-şi reia viaţa normală de dinaintea inundaţiilor. Nu întâmplător alături de mine este domnul Dragnea care împreună cu dumneavoastră va identifica soluţii financiare pentru promovarea unor investiţii care, în viitor, să apere comunitatea împotriva fenomenelor meteorologice extreme', a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a fost de părere că este necesar evaluarea corectă a dezastrului în vederea acordării unui sprijin suficient pentru atenuarea efectelor acestuia şi a cerut să se dezvolte, în perimetrul afectat, proiecte de amenajare a cursului de apă pentru protecţia gospodăriilor.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, i-a prezentat primului-ministru situaţia din satul Gvardeniţa, arondat comunei Bălăciţa, unde un număr de 50 de gospodării şi zeci de hectare de terenuri agricole au fost inundate, precum şi măsurile ce au fost luate pentru salvarea vieţii şi a bunurilor familiilor sinistrate.

La rândul său, primarul Constantin Vlăduţi şi-a arătat speranţa că primăria va primi fonduri corespunzătoare pentru refacerea infrastructurii rutiere a comunei, puternic avariată de inundaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ