Victor Ponta se ține de cuvânt: amnistie fiscală pentru mamele și pensionarii nedreptățiți de stat

| 20 aug, 2014

Amnistie fiscală pensionari. În ședința de Guvern de marți a fost luată o decizie foarte importantă pentru două categorii sociale vulnerabile din România: pensionarii și mamele. Prin proiectul de lege privind amnistia fiscală a fost reparată o greșeală din trecut și s-a făcut dreptate unor români care au ajuns la limita răbdării.

Victor Ponta amnistie fiscală. Vorbim despre situația pensionarilor ale căror pensii au fost greşit calculate şi li s-a cerut returnarea unor sume şi a mamelor care au încasat bani în plus la indemnizaţia de creştere a copilului din cauza unor erori de calcul.

Victor Ponta i-a cerut, pe 1 august, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiaţi pensionarii cercetaţi pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie. Ministerul Muncii a venit cu două proiecte de lege prin care propune Parlamentului acordarea amnistiei fiscale.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pensionari. Câţi pensionari vor avea linişte în urma amnistiei fiscale

Victor Ponta a subliniat că este datoria Guvernului să facă această propunere și să transmită un mesaj către oameni - să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme şi să nu creadă că toată viaţa li se termină din cauza unor funcţionari care nu şi-au făcut bine treaba.

Mesajul premierului face trimitere la o serie de incidente nefericite, în urma cărora un număr de pensionari s-au sinucis pentru că nu mai aveau bani să plătească sumele cerute înapoi de stat. O anchetă DNA i-a forțat pe mulți bătrâni din Pitești să se prezinte cu dosarele medicale pentru a demonstra că sunt cu adevărat bolnavi, iar unii dintre aceștia nu au rezistat stresului și, din păcate, au ales varianta de a-și pune capăt zilelor.

Cinci dintre pensionarii citaţi ca martori în proces s-au sinucis. Doi dintre ei au lăsat bilete de adio în care spuneau că le este frică de închisoare şi că preferă moartea. Sunt cazuri tragice, care trebuie privite cu înțelegere și compasiune.

Punerea în dezbatere a unui astfel de proiect de lege și susținera acestuia în Parlament este un pas înainte pentru români, o dovadă de normalitate și de respect pentru oamenii care au muncit toată viața pentru a putea trăi liniștiți la bătrânețe, dar care, din cauza erorilor unor funcționari iresponsabili, au fost scoși acum datori cu sume pe care nu le pot plăti.

Citeşte şi: AMNISTIE FISCALĂ. Guvernul a evitat un dezastru social

Casa de pensii are rolul de a verifica toate aceste dosare. Până în prezent sunt 30.000 de persoane, pensionari aflați în această situație, pentru care s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de lei.

De asemenea, măsura amnistiei fiscale se aplică și pentru aproape 12.500 de mămici pentru care s-au constituit debite de 15 milioane de lei. Desigur, nu vor fi scutite de la plata debitelor toate acele persoane pentru care debitul constituit a fost din culpa exclusivă a acestora. Mai mult, nu va fi aplicată în niciun caz o amnistie de ordin penal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ