10 trucuri de frumuseţe în care să nu crezi

| 04 iun, 2014

Traim intr-o lume a miturilor... Le cultivam, credem in ele si le dam mai departe ca pe adevaruri probate. Iata cele mai cunoscute mituri despre frumusete si adevarul din spatele lor!

Ciocolata produce acnee

Fals! Ciocolata nu este vinovata pentru apartitia si intretinerea problemelor cutanate. Alunele, unele cereale si alti compusi din cicolata ar putea sa fie elemente favorizante, dar in foarte mica masura. Cacaua si untul de cacao nu sunt alergeni, nu produc acnee.

Castravetii calmeaza ochii umflati

Da, dar la fel de bine o poate face orice alta comprese rece. Nu castravetele calmeaza ochii umflati, ci umezeala si racirea pleoapelor, pe care o produce felia de castravete pusa pe ochi. La fel de bine poti pune pe pleoape un tapon cu apa rece. Raceala reduce congestia, determinand constructia vaselor limfatice si de sange. Indiferent ce folosesti intervalul optim de aplicare al compreselor reci este de cinci minute.

Epilarea cu lama indeseste parul

Fals! Epilarea, indiferent de metoda folosita, nici nu creste, nici nu reduce numarul firelor de par. Doar epilarea

Daca pompezi de mai multe ori periuta in tubul de rimel, aceasta se va incarca mai bine

Fals! In acest mod gresit introduci aer in tub si il combini cu pasta de rimel, ceea ce nu face altceva decat sa reduca aderenta rimelului pe gene. Cea mai buna solutie pentru a incarca periuta bine este o usoara miscare de rasucire a pensulei, in timp ce o extragi din tub.

Unele cosmetice reduc porii
Fals! Dimensiunea porilor este determinata genetic. Se modifica, e drept, dar doar in functie de varsta. De regula, dupa menopauza, porii se micsoreaza, ca urmare a reducerii stratului de colagen. Produsele cosmetice care promit asa zisa "strangere a porilor" mint. In cel mai bun caz, o serie de produse astringente pot determina reducerea dimensiunii acestora pentru scurta vreme, dar este doar un proces mecanic.

Firele despicate se pot repara

Da, dar cu foarfeca! Nu exista nici o solutie, crema, sampon sau balsam care sa repare firele de par depicate. Singurul lucru pe care produsele cosmetice pentru par il pot realiza este sa faca mult mai putin vizibila o astfel de problema. Produsele pentru ingrijirea parului previn aceasta problema, dar nu repara.

Balsamul trebuie tinut mult timp pe par ca sa aiba efect

Fals si periculos. Balsamul de par se aplica si se tine pe par doar cateva minute, maxim 5-7 minute. Mentinut mai multa vreme de par va avea efecte contrare celui urmarit. Oricum, citeste cu atentie instructiunile si respecta-le.

Daca stai picior peste picior faci varice

Fals! Varicele au o multitudine de cauze. De la factorii genetici, pana la statul foarte mult in picioare sau pe scaun, dar si obezitatea, hainele stramte si o alimentatie nesanatoasa, toate sunt cauze ale aparitiei varicelor. Sarcina este un alt factor favorizant. Daca stai sau nu picior peste picior este irelevant pentru producerea varicelor.

Daca iti smulgi un fir de par alb, in loc vor creste mai multe

Fals! Daca vrei sa-ti smulgi un fir alb, o poti face fara teama ca in loc vor creste zece alte fire de par alb. Va creste tot unul, si tot alb.

Daca iti tai parul, va creste mai repede

Fals! Ritmul de crestere al parului nu are nici o legatura cu faptul ca este sau nu taiat. Natural, parul creste cu circa 1,5 centimetri pe luna, indiferent cand a fost tuns ultima data.

Tag-uri: frumusete, trucuri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ