5 alimente fermentate pe care toată lumea ar trebui să le mănânce

| 25 noi, 2013

Potrivit unor studii există o legătură între bacteriile din intestine şi sănătatea corpului în general. Şi cea mai bună modalitate de a îmbunătăţi flora intestinală este să consumi alimente fermentate bogate în probiotece.

Iata care sunt 5 alimente fermentate pe care toata lumea ar trebui sa le manance:

1. Varza murata

Alimentul contine vitaminele C, B si K. De asemenea furnizeaza o multime de probiotice, printre care lactobacili si pediococcus. Daca o cumperi din magazin si nu o faci in casa alege sortimentul nepasteurizat, informează sfatulparintilor.ro

2. Kimchi

Se face din mai multe straturi de frunze de varza chinezeasca, care se indeasa intr-un vas mare de lut cu praz, usturoi, ghimbir, ardei iuti rosii si peste sarat si se acopera cu o marinata. Provine din bucataria coreana. Contine foarte vitamina C si caroten. Se consuma de obicei drept garnitura sau cu o tocanita.

3. Miso

Facuta din boabe de soia fermentata, miso este o sursa excelenta de mangan, zinc si antioxidanti. Este adesea folosita in retetele de supa, insa poate fi utilizata si in alte retete.

4. Iaurt de cocos

Iaurtul de cocos are un continut ridicat de probiotice si este mai usor de digerat decat iaurtul obisnuit. Nuca de cocos este antivirala, antifungica si ancibacteriana si, in plus, este bogata in electroliti, calciu, potasiu si magneziu.

5. Muraturi

Salata de muraturi contine culturi de bacteria active si enzime. La fel ca si in cazul sauerkraut asigura-te ca alegi varianta nepasteurizata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2013
un roman
sauerkraut
Ce naiba e sauerkraut ???
25 noi, 2013
bela
ce e Sauerkraut?
varza murata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ