Uite ce aliment banal din România e leacul unor BOLI GRAVE

| 07 noi, 2013

Răceala şi gripa sunt frecvente în sezonul rece. Un studiu recent arată că o bacterie pe care o găsim în varza murată poate preveni chiar şi formele grave de gripă, precum cea aviară letală.

Cercetătorii au descoperit că Lactobacillus, o bacterie care se găseşte în napii japonezi muraţi ("Suguki") şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi poate ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei.

De asemenea, specialiştii cred că această bacterie poate preveni virusuri mai periculoase, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China. O băutură probiotică ce conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci.

Cercetătorii spun că secretul proprietăţilor vindecătoare ale acestei bacterii din napul japonez stă într-un strat protector de zahăr, denumit exopolizaharid, care o protejează împotriva sucurilor acide din stomac.

Aceleaşi proprietăţi, mai spun ei, le are şi varza murată. Recent, tot mai mulţi nutriţionişti occidentali au descoperit beneficiile acesteia şi au început s-o recomande pacienţilor.

Mai mult, varza murata conţine compuşi naturali anti-cancer.

Cercetătorii care au realizat aceste studiu cred că bacteria Lactobacillus va fi folosită, în curând, pentru crearea unor medicamente împotriva răcelii care să fie disponibile peste tot în lume.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ