5 mituri demontate despre cafeina

| 22 apr, 2014

Indiferent ca esti iubitor al cafelei sau, dimpotriva, ai scos aceasta bautura din dieta ta sentimentele pe care la straneste sunt destul de puternice. Intre restrictiile impuse de unele biserici si propriile dorinte de a renunta la cafea, exista o multime de oameni care nu concep sa inceapa ziua fara ea.

Despre cafea s-au spus/scris o multime de lucruri, unele adevarate altele putin probabile. Iata 5 mituri demontate despre cafeina.

1. Cafeina este deshidratanta

Da, cafeina are un oarecare efect diuretic, insa nu trebuie uitat faptul ca, de obicei, este consumata in cafea sau ceai. Iar apa din aceste bauturi cafeinizate anuleaza efectul deshidratant al cafeinei. Iar un studiu realizat in 2014 a sugerat ca bautorii de cafea sunt mai rezistenti la efectele deshidratante.

2. Cafeaua fara cofeina nu-ti ofera un surplus de energie

Potrivit unor teste facute pe 36 de cesti de cafea decofeinizata in bauturi s-au descoperit in jur de 20 miligrame de cafeina, mult mai putin decat o o cana obisnuita de cafea, insa nu este total lipsita de aceasta substanta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Tag-uri: cafea, cafeina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ