Ultimă oră! Un alt efect EXCELENT al cafelei

| 07 mai, 2014

Cercetatorii recomanda consumul de cafea din numeroase motive. Cei din SUA au descoperit ca aceasta bautura are un efect pozitiv si asupra vederii.

Conform studiului aparut in revista "Journal of Agricultural and Food Chemistry", acidul clorogenic gasit in cafea este un antioxidant puternic ce poate preveni degenerescenta retiniana, scrie CBS News. Testele efectuate pe cobai au indicat acest lucru.

In cadrul experimentelor, expertii au administrat cobailor oxid nitric, substanta care provoaca o astfel de problema a retinei. Inainte de a induce efectul negativ, acestia le-au administrat cobailor acid clorogenic, constatand la final faptul ca urmarea este cea asteptata.

Chiar daca cercetatorii spun ca rezultatele obtinute sunt unele pozitive, efectele consumului de cafea asupra sanatatii ochilor nu sunt pe deplin intelese de oamenii de stiinta. Studiul nu este primul care indica impactul benefic al consumului de cafea asupra sanatatii organismului uman.

Mai multe, pe ziare.com.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ