Timp de TREI zile au băut NUMAI cafea! Iată ce s-a întâmplat

| 19 mai, 2014

Cafeaua deshidratează

Este atât de vechi verdictul asta, că aproape că ne-a intrat în sânge şi nimeni nu îşi mai pune problema dacă e sau nu adevărat

Originea acestui mit vine din anii ‘20, când studiile sugerau că, printr-o singură doză de cofeina (dată sub forma unei pilule) creşte şi nevoia de a urina şi, de aici, ideea de deshidratare.

Ceea ce nu au luat în calcul, în cadrul acestor cercetări, au fost condiţiile în care au fost făcute. În primul rând, subiecţii erau băutori ocazionali de cafea, cantitatea de cofeina folosită pe subiect era foarte mare (cam cât 3 ceşti şi jumătate de cafea deodată) şi, nu în ultimul rând, nu a fost folosită cafea, ci cofeină, care este doar unul din compuşii cafelei.

Utilizări neaşteptate pentru cafea

 

Cafeaua este o băutură complexă, care conţine şi minerale, antioxidanţi şi compuşi activi, ce acţionează asupra organismului. Iar proprietăţile ei pot fi modificate şi prin felul în care este preparată (la filtru, la ibric). Se prea poate ca, dacă eşti un băutor ocazional de cafea, efectul diuretic al unei ceşti să fie vizibil şi, de aceea, nu ar strica să ai la îndemână şi paharul cu apă.

 

Un studiu adus în zilele noastre şi publicat în ianuarie 2014 de cercetătorii de la Universitatea Birmingham, Marea Britanie, arată, însă că un consum moderat de cafea nu afectează în niciun fel hidratarea organismului.

2-3 ceşti de cafea pe zi protejează femeile de depresie


Cercetătorii le-au cerut celor 50 de subiecţi să bea în fiecare zi, timp de trei zile la rând, fie 4 căni de apă, fie 4 căni de cafea, fără să schimbe nimic în restul obiceiurilor lor alimentare. Singurele restricţii au fost alcoolul şi exerciţiile fizice extenuante. Testele de urină şi de sânge făcute după acest experiment nu au arătat nicio diferenţă de hidratare între zilele în care subiecţii au băut doar cafea faţă de cele în care au băut apă.

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ