5 oferte pentru construirea autostrăzii Craiova - Piteşti

| 09 mai, 2013

Cinci asocieri de firme din ţară şi străinătate au depus ofertele pentru proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Drum Expres/Autostrada Craiova - Piteşti", informează Agerpress.

Dintre cele cinci asocieri de firme, patru sunt din străinătate: Obrascon Huarte Lain SA ( Spania ) şi Ohl Zs SA ( Spania ); China Communications Construction Company ltd, Dogus Insaat Ve Ticaret SA (Turcia ) şi Egis Projects ( Franţa ); Strabag Ag (Austria), Strabag Se (Austria), Vinci SA (Franţa), Vinci Construction Grands Projets (Franţa), Vinci Construction Terrassament (Franţa), Aktor Concessions SA (Grecia) şi Aktor SA (Grecia); Impregilo spa (Italia) şi Salini spa (Italia) şi doar una este din România: SC Spedition Umb SRL (România), SC Tehnostrade SRL (România) şi SC Vectra Service SRL (România).

Calea de rulare va avea o lungime de 121 km, iar viteza stabilită în faza de proiectare este de 100 km/h pentru porţiunea de Drum expres şi de 130 km/h pentru cea de autostradă.

CNADNR a anuntat în luna martie ca vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă.

Proiectul unei legături rapide între Piteşti şi Craiova datează de circa 10 ani, dar până acum nu s-a realizat decât un studiu de fezabilitate pentru un drum expres. Şoseaua a fost promisă de guvernul Tăriceanu companiei americane Ford, la privatizarea uzinei de automobile de la Craiova, dar proiectul a fost abandonat ulterior de statul roman, rămânând la stadiul de veşnică promisiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ