A fost înfiinţat Institutul Naţional al Filmului

| 26 iun, 2013

Guvernul a decis, astăzi, înfiinţarea Institutului Naţional al Filmului, care va beneficia de 3% din Fondul cinematografic.

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate astăzi de Executiv, care prevede reorganizarea unor instituţii publice aflate în subordinea Ministerului Culturii, Institutul Naţional al Filmului va fi înfiinţat prin comasarea Arhivei Naţionale de Filme, a Studioului de Creaţie Cinematografică şi a Studioului Video Art.

De asemenea, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern, Centrul de Pregătire Profesională în Cultură şi Centrul de Cercetare şi Consultanţă în domeniul Culturii se comasează şi se reorganizează prin înfiinţarea Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, potrivit Executivului.

Totodată Institutul Naţional al Patrimoniului îşi va diviza activitatea, astfel că se va înfiinţa Administraţia Monumentelor Istorice şi a Siturilor Arheologice, având funcţie de administrare.

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală va prelua componenta de atestare a specialiştilor, iar Institutul Naţional al Patrimoniului va gestiona componenta de finanţare pentru restaurări, cea de cercetare şi cea de evidenţă a monumentelor istorice, precum şi domeniului patrimoniului imaterial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ