A murit singurul român medaliat la Jocurile Olimpice de Iarnă

| 18 ian, 09:37

Ion Panțuru, medaliat cu bronz în proba de bob două persoane la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfășurate în anul 1968 la Grenoble, a decedat, duminică, la vârsta de 81 de ani, a anunțat Federația Română de Bob și Sanie într-un comunicat remis presei.

Panțuru a concurat împreună cu frânarul Nicolae Neagoe la Grenoble, iar performanța lor nu a mai fost egalată până în prezent.

Ion Panțuru a făcut parte și din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972.

Împreună cu frânarul Dumitru Focșeneanu a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

În cariera de antrenor, care a urmat activității de sportiv, Ion Panțuru a format mai multe generații de sportivi valoroși în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului și numit cetățean de onoare în trei orașe de pe Valea Prahovei, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 dec, 19:26
IdergeMen
cheap stromectol 3 mg
ivermectin tabllets buy It is important to be wary of laboratories that perform aPL panel testing

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ