Aberațiile liberalilor lui Crin în drumul către Opoziție

| 01 mar, 2014

Crin Antonescu, în drumul său către Opoziție, încearcă să treacă ca „un crai nou pe cal alb“ prin neasumarea greșelilor pe care le face și prin aruncarea de acuze nefondate la adresa foștilor alianți, crezând că poate în acest mod își va spăla „păcatele” față ce cetățenii care l-au votat și au avut încredere că va lupta împotriva regimului tiranic a lui Traian Băsescu.

Se spune că Guvernul USL nu a luat măsuri de sprijin pentru economie, ceea ce este total fals. Rezultatele măsurilor implementate de Executiv au fost recunoscute și de Comisia Europeană pe prisma faptului că România se află  în topul performanței macroeconomice din UE în 2013. Țara nostră a avut cea mai mare creștere economică, în trimestrul trei anul trecut, și una dintre cele mai importante creșteri economice din spațiul european.

S-a reușit redresarea economiei românești prin creșterea exporturilor și prin producția industrială și agricolă record obținută în anul 2013. România a înregistrat un excedent istoric la produsele agroalimenatre de 3,2 milioane de euro, devenind pentru prima oară după Revoluție un exportator net la produsele provenite din agricultură. Produsul Intern Brut (PIB), din anul 2013, a marcat o creștere de crica 3,5%, iar conform Institutului Național de Statistică, inflația din țara noastră este  de 1,06% , ceea ce reprezintă un minim istoric.

Mai mult, deficitul bugetar este sub țintă de 3% din PIB și datoria publică este la 39% din PIB, iar deficitul comercial a scăzut în primele zece luni cu 42,3%  față de aceeași perioadă din 2012, la 4,8 miliarde de euro  (21,22 miliarde lei), după ce exporturile au crescut cu 9,2%, ajungând la un maxim de 50 miliarde de euro, iar importurile s-au redus cu 0,1%, potrivit datelor INS.

În anul 2013, România a avut cea mai mare creștere economică de după 2008, ce a avansat cu 3,5% față de 2012  și care a depășit așteptările Fondului Monetar Internațioanl (FMI), ce preconiza un salt de 2,8% . Astfel, măsurile care au stat la baza unor asemenea rezultate se traduc chiar și prin reducerea cu succes a TVA-ului la pânie de la 24% la 9% , ceea ce a însemnat scăderea prețului la pâine și majorarea producției fiscalizate din industria de morărit și panificație.

Mai mult,  s-a reușit suplimentarea bugetului cu 100 de milioane de lei privind ajutoarele de minim pentru investițiile realizate de către întreprinderile mici și mijlocii, ajungându-se la o sumă de 500 milioande lei. IMM-urile aflate în dificultate din cauza crizei economice au fost sprijinite prin instituirea de către Guvern a unei scheme de garanții de 2 miliarde de lei pentru credite de 4 miliarde de lei destinate IMM-urilor(aproape 1 miliard de euro).

În plus, a fost adoptată o nouă lege pentru întreprinderile mici și mijloci, care are la bază transpunerea în legislația românească a legii europene privind interprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA), iar prin inițiativa JEREMIE pentru IMM-uri s-a reușit obținerea unui supliment de 50 de milioande de euro la buget, care crează condiții IMM-urilor pentru asigurarea accesului la credite pentru investiții și capital de lucru cu dobânzi și niveluri reduse ale garanțiilor.

Iar teroria cum că au existat proiecte ale PNL blocate este departe de adevăr. Ministri PNL-ului, când alcătuiau Guvernul, nu au adresat vreodată  afirmații care să susțină acum aceste declarații aberante. Niciun ministrul liberal, pe parcursul exercitării mandatului, nu s-a lamentat de lentoarea procesului sau de împiedicarea realizării vreunui proiect. Astfel, această situație crată prin afirmațiile rău-voitoare ale liberalilor trimite la două premise: fie nu spun adevărul, fie au fost proiecte, dar pentru care miniștri liberali nu s-au bătut.

De asemenea, este nedrept că pentru atingerea ambiției de a deține scaunul de la Cotroceni, ce a dus chiar și la divizarea Partidului Național Liberal, se umărește implicarea  Premierului Victor Ponta sau PSD. În situația actuală din cadul PNL, prin plecarea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, nu are nicio legătură cu PSD.  Este o problemă ce ține de politica internă a partidului și pe care liberalii trebuie să și-o asume prin gestionarea acesteia și nu prin implicarea în ecuație a PSD sau premierului.

Păstrarea alianței Uniunea Social Liberală  este un lucru normal și dorit nu numai de către Victor Ponta împreună cu partidul său, ci de către toți cei care au votat pentru ca PSD-PNL-PC să ajungă la guvernare, respectiv și de către cei 7, 4 milioane de cetățeni care au pus ștampila pentru demiterea lui Traian Băsescu în referendumul din 2012.

Astfel, dacă liderul liberal  Crin Antonescu  s-a lăsat păcălit de demagogia lui Traian Băsescu și a acționat pentru ruperea Uniunii Social Liberale  și pentru a face front comun cu Președintele Traian Băsescu,  este normal ca și cei care doresc continuarea guvernării USL să se  exprime pozitiv față de cei care intenționează reclădirea alianței, cum este fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ