Iohannis și Antonescu, printre puținii care se bucură de ruperea USL

| 02 mar, 2014

Gura păcătosului adevăr grăiește: „Eu personal nu regret ruperea USL-ului” spune primarul Sibiului Klaus Iohannis. După trei săptămâni în care liberalii, în frunte cu Antonescu și Iohannis, plângeau pe patul de moarte al USL-ului, neamțul recunoaște pe față că totul a fost un joc de teatru.

Iohannis vrea pe semne să-i pună bețe în roate șefului său în cursa pentru prezidențiale pentru că recunoaște că ruperea USL-ului a avut în fapt o singură miză: creșterea șanselor lui Antonescu la prezidențiale. „Acum din opoziţie sau din poziţia din afara USL-ului cred că există un culoar foarte bun pentru Crin Antonescu”, a declarat Iohannis.

Declarația primarului de Sibiu este atât de sinceră încât anulează total mesajele pe care PNL și Antonescu le-a dat în ultimele două săptămâni. Cu alte cuvinte, Iohannis spune că nu el a fost cauza pentru care USL s-a destrămat, așa cum au cântat liberalii la sfârșitul lunii februarie.

Prima zi de primăvară aduce un vânt de sinceritate în PNL și iată că Iohannis în sfârșit recunoaște că șeful său direct Antonescu nu a fost destul de vizibil în USL, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care președintele Senatului s-a dus în cap în sondaje.

Electoratul USL este în mod sigur mult mai convins astăzi decât acum două săptămâni că ruperea USL aparține ambițiilor lui Antonescu. Și sondajele vin să confirme ceea ce toată lumea știa: cca. 40% din românii interesați de politică sunt de părere că Antonescu a rupt USL-ul și nu Ponta, iar procentul este foarte probabil să crească pe măsură ce Iohannis are astfel de momente de sinceritate și spune lucrurilor pe nume.

Sondajele mai arată că, în realitate, teoria lui Iohannis legată de maximizarea șanselor lui Antonescu la prezidențiale odată cu ieșirea din USL nu prea stă în picioare. Antonescu scade și la capitolul încredere și la capitolul intenție de vot. Antonescu este sub Băsescu la încredere (cu 17 procente), iar la intenție de vot în turul doi la prezidențiale, Antonescu nu depășește 41% în fața lui Ungureanu. În acest moment, oricine ar candida contra lui Antonescu l-ar înfrânge fără discuții.

Atunci cum s-au maximizat șansele lui Crin la prezidențiale prin ruperea USL? Poate a fost o mișcare greșită, domnule Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ