Liberalii după Tăriceanu: haos total în poziționarea publică

| 01 mar, 2014

La liberalii suflă vântul ușa-n dungă prin comunicarea partidului. E haos total, de parcă împreună Tăriceanu și-au strâns bagajele și au plecat toți piariștii și oricine avea cât de cât habar despre cum se poziționează public un partid în astfel de situații limită.

Cu Antonescu ne-am lămurit. Omul a făcut urât, că nu are nicio gușă, că nu e decât prieten de-o șuetă cu Cozmin, deci, în afară de senatorul pedepsit SRS, practic liderul PNL este neconsiliat și face ce-l taie capul. Sau eventual ce-i sugerează prea-experimentatul președinte Băsescu la câte o întâlnire din acelea, informale și despre care nu se dă ”raportul” nimănui.

Din teritoriu vin semnale alarmant de contradictorii. Ce cârmește spre dreapta Antonescu la București, nu se urnește defel în provincie, sau mai tare o ia la stânga. Rămas fără copilotul Ponta, liderul liberal face drifting de nevoie cu partidul: botul la dreapta, restul mașinii la stânga. Cu chiu cu vai a nimerit farurile, după îndelungi încercări cu ștergătoarele:cu mai bine de o zi întârziere și-au dat demisiile după miniștrii și secretarii de stat ai PNL. Ce or fi făcut în ultima lor zi? Chiar dacă nu știm cu exactitate, putem estima că au fost cele mia lungi 24 de ore din cariera lor: ia mai dăi, frate, un telefon! S-o fi răzgândit, i-or fi trecut nervii...

Despre Tăriceanu, numai de bine. Pardon, de rău, ba nu, de bine... Abordarea este alandala: ba i se arată bățul -pentru cei mai citiți: argumentum baculinum- ba i se aruncă zăhărelul peste gard, ca la ăștia mai tineri și mai recent veniți în PNL, să revină că e așteptat cu brațele deschise. Da, așa ziceam și noi: Tăriceanu să revină și să aleagă singur cum vrea să fie pedepsit că ieșit de sub autoritatea profesorașului autoritar. Păgubitul unei astfel de comunicări și poziționări ”profesioniste” a PNL este chiar partidul. Atitudinile împleticite între critici dure și nuanțe nu sunt numai față de relația dată de gard dintre PNL și Tăriceanu, dar și față de guvernarea din care liberalii nici nu au ieșit bine și deja o critică: când social-democrații le laudă contribuția la guvernare, singurul răspuns găsit de oamenii lui Antonescu este unul resentimentar, care nu face decât să mai arate o dată cine este de fapt personajul care a produs ruptura în USL. Văcarul liberal s-a supărat pe sat...

Între timp, tocmai de la Roma, liderul social-democrat Victor Ponta pare mult mai sigur pe ce poziție trebuie să aibă față de Călin-Popescu Tăriceanu: “Domnul Tăriceanu nu a cerut nici un fel de funcţie, a cerut un lucru cu care sunt total de acord, a cerut eforturi prin care să refacem USL. Am încredere că şi domnul Tăriceanu şi alţi oameni care vor să refacă USL sunt nişte parteneri pentru noi.”, a subliniat premierul aflat la Roma timp de două zile, pentru o întâlnire cu Papa Francisc I și o participare la Congresul socialiștilor europeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ