Şi MRU îi dă peste bot lui Crin

| 03 mar, 2014

MRU îi arată cu degetul pe liberali ca principali responsabili de o eventuală criză politică majoră, lucru nefast într-un an electoral. De asemenea, fostul premier denunţă păstrarea funcţiilor în teritoriu de către liberali.

Ieşirea intempestivă a liberalilor de la guvernare, mişcare care avut ca scop şi coagularea forţelor de dreapta, produce mai degrabă o serie de manifestări neplăcute în această zonă a politicii. Impulsionat de un puternic instinct visceral Crin a pariat pe cucerirea bazinului electoral fidel preşedintelui simultan cu menţinerea votanţilor uselişti pro-liberali, precum şi pe instalarea în scaunul de lider al opoziţiei.

Numai că socotelile iniţiale au dat cu virgulă, ba mai mult preşedintele PNL s-a legat la cap fără să-l doară şi s-a trezit în mijlocul unui incendiu intern declanşat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care mocneşte ameninţător în teritoriu.

Opoziţia nu l-a primit cu braţele deschise, PDL băgându-i din prima zi o moţiune de cenzură sub nas, acuzând lipsa de bărbăţie a şefului Senatului. În ceea ce priveşte sprijinul pentru preşedinţie, buldogul Blaga a fost destul de tranşant - “avem propriul nostru candidat”.

A urmat atacul suprinzător al lui Băsescu venit după o perioadă în care Crin a fost menajat şi încurajat. De la susţinerea din urmă cu câteva săptămâni - “ne dorim un candidat unic la dreptei”, declaraţia îi aparţine portavocii de la Cotroceni, Elena Udrea, cu referire precisă la Antonescu, s-a trecut subit la - “nici Ponta nici Crin nu vor mai fi preşedinţi”, deunăzi Băsescu la B1. Aşadar din partea Mişcării Populare lucrurile sunt bătute în cuie şi întărite, dacă mai era cazul, odată în plus de Udrea la recenta conferinţă de presă - “PMP nu va colabora cu PNL sub Crin Antonescu”.

Reacţii similare şi din partea PNŢCD care încă de la finalul anului trecut declanşa un atac vehement la adresa şefului PNL - “un personaj toxic pentru politică”. Ţărăniştii nu se vor angrena în proiectului lui Antonescu mai cu seamă că aici şi-au găsit refugiu foşti desidenţi liberali: Andrei Chiliman, Diana Tuşa sau Vlad Moisescu.

Ultima lovitură încasată de Crin i-a administrat-o preşedintele Forţa Civică. Mihai Răzvan Ungureanu susţine că formaţiunea pe care o conduce nu-l va vota niciodată pe Antonescu la alegerile prezidenţiale, nici în primul tur, nici în turul doi. MRU îi arată cu degetul pe liberali ca principali responsabili de o eventuală criză politică majoră, lucru nefast într-un an electoral. De asemenea, fostul premier denunţă păstrarea funcţiilor în teritoriu de către liberali.

În concluzie, lucrurile se complică teribil pentru Crin - ultimele sondaje sunt dezastruoase, opoziţia se delimitează de acţiunile sale, partidul îi fuge de sub picioare cum corect remarcau editorialiştii Obiectiv.info zilele trecute. Liderul PNL începe să contabilizeze ieşirea de la guvernare şi ruperea USL. Pe lângă pericolul Tăriceanu care i-a zdruncinat serios autoritatea, la orizont se conturează un alt scenariu de coşmar debarcarea sa din fruntea partidului şi înlocuirea cu Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ