Efectul electoral al acțiunilor lui Tăriceanu începe să se simtă

| 02 mar, 2014

Fostul premier și președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a părăsit Partidul Național Liberal în favoarea continuării proiectului USL și pentru înființarea unui noi partid, Partidul Reformator Liberal.

Mișcarea a fost aspru criticată de apropiații lui Antonescu și de o serie de comentatori politici cu loialități ușoare. Totuși se pare că mișcarea lui Tăriceanu nu a fost atât de perdantă pe cât se așteptau unii. După apariția sondajului IRES în care Tăriceanu l-ar bate detașat, cu 67%, pe Antonescu într-o cursă prezidențială de tur 2, sondajul CSCI întărește această premisă.

Din postura de candidat la prezidențiale, sondajul CSCI arată că Tăriceanu bate tot ce prinde:

Tur 2 prezidențiale: Călin Popescu Tăriceanu 71 – Crin Antonescu 29%;
Tur 2 prezidențiale: Călin Popescu Tăriceanu 62% – Mihai Răzvan Ungureanu 38%;
Tur 2 prezidențiale: Călin Popescu Tăriceanu 53% – Klaus Iohannis 47%;
Efectele electorale ale distanţării lui Tăriceanu de PNL-ul lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis încep să se vadă. Tăriceanu se bucură de o încredere publică de 34% faţă de actualul preşedinte al PNL care a scăzut sub Traian Băsescu cu numai 17% la capitolul încredere.
Ieşirea lui Tăriceanu de sub egida PNL pare să-l ajute electoral pe fostul preşedinte al partidului şi chiar pe Victor Ponta şi USD care cresc sensibil în sondaje. Aceeaşi mişcare însă are efecte grave asupra PNL-ului care se află astăzi, conform sondajului CSCI la distanţă de doar 1% faţă de PDL în opţiunile electorale pentru scrutinul de la sfârşitul lunii mai pentru europarlamentare.

Semnalul a fost dat şi este unul puternic. Uşor, dar sigur, parlamentarii Partidului  Naţional Liberal îl urmează pe Tăriceanu şi părăsesc partidul. Zvonurile spun că aproximativ 30 de parlamentari ar putea părăsi PNL în perioada următoare, aşa se şi explică hemoragia de voturi pe care o experimentează PNL astăzi.

Tăriceanu, în eventualitatea în care ar avea sprijinul USD pentru candidatura la prezidenţiale, în tandem cu Victor Ponta ar atrage majoritatea voturilor anti-Băsescu, să nu uităm că vorbim de peste 7 milioane de români. Cifrele ar trebui să-l sperie puţin pe Antonescu care şi-a făcut rost prin plecarea din USL, de un posibil contracandidat foarte puternic pentru fotoliul de la Cotroceni, din postura de candidat al USL Antonescu ar fi stat bine mersi la 20 - 30 de procente în faţa oricărui alt contracandidat posibil. Decizia de a rupe USL-ul şi de a-l ataca gratuit pe Victor Ponta se adevereşte a fi perdantă. Tăriceanu este deocamdată cel care câştigă în această luptă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ