Iohannis: Nu regret ruperea USL, Antonescu are şansă mai bună. Zgonea: Iohannis se bucură de rupere

| 01 mar, 2014

Liderul PNL Klaus Iohannis nu regretă ruperea USL, el afirmând că Uniunea nu a funcţionat bine şi că preşedintele PNL are acum mai multe şanse la Preşedinţie, în replică liderul PSD Valeriu Zgonea declarând că din afirmaţie reiese că PNL a rupt USL pentru a creşte şansele lui Crin Antonescu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat, recent, într-un interviu pentru publicaţia "Tribuna", că, personal, nu regretă ruperea USL, pentru că Uniunea nu a funcţionat bine.

Întrebat dacă ruperea USL este, politic şi electoral, un câştig pentru PNL şi dacă Crin Antonescu mai multeşanse la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: "După părerea mea, da. Chiar în ideea - în care nu cred - dar chiar în ideea să fi rămas în USL şi Crin Antonescu să fi rămas candidatul USL nu ar fi avut foarte multe şanse fiindcă PNL-ul a fost micşorat de partenerii din PSD tot timpul la guvernare, tot timpul a încercat o punere a PNL-ului în umbră. Inclusiv acele momente în care chiar Crin Antonescu a fost pus într-o situaţie nu neapărat plăcută de a avea altă opinie în interiorul USL-ului, multe din acestea cred că au fost provocate. Crin Antonescu nu a fost suficient de vizibil, lucru arătat şi de multe sondaje. Acesta nu a fost un argument pentru ruperea USL-ului, dar o analiză simplă arată că aici ne situăm. Acum din opoziţie sau din poziţia din afara USL-ului cred că există un culoar foarte bun pentru Crin Antonescu".

În replică, liderul PSD Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei, a remis, sâmbătă, un comunicat în care afirmă că Iohannis "pare că se bucură că PNL a reuşit ruperea USL" şi că declaraţiile edilului arată că "liberalii au rupt USL pentru a creşte şansele lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale".

"Prin modul în care a recunoscut că nu regretă deloc ruperea USL, domnul Klaus Iohannis demonstrează tuturor că nu a ţinut niciodată la acest proiect cu care am venit în faţa românilor. Dimpotrivă, pare chiar că se bucură ca PNL a reuşit ruperea USL, dânsul fiind un om politic care nici nu a făcut parte din USL în momentele dificile de la început. Afirmaţiile lui Klaus Iohannis trădează faptul că liberalii au rupt USL pentru a creşte şansele lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, deşi prin menţinerea alianţei ar fi beneficiat şi de sprijinul PSD. O recunoaşte chiar domnul Iohannis, care a spus clar că, în interiorul USL, Crin Antonescu nu a fost suficient de vizibil, iar prin ruperea USL acesta are o şansă mult mai bună”, afirmă Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ