Băsescu: Iohannis poate câştiga Preşedinţia şi dacă ar candida independent

| 02 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată la ProTv, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale chiar şi în situaţia în care ar candida independent, precizând că personal l-ar vota.

Băsescu a fost întrebat dacă în cursa pentru prezidenţiale un candidat de succes nu poate fi un "outsider", cum ar fi Klaus Iohannis. "Iohannis poate fi (...) Văd o rocadă distrugătoare care îi va trimite la coşul de gunoi şi pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta apariţia lui Iohannis. Dacă ar candida şi independent, între Ponta, Antonescu şi Iohannis, eu l-aş vota pe Iohannis fără să mă întreb", a replicat şeful statului, afirmându-şi convingerea că la fel ar gândi foarte mulţi români. "Eu cred că Iohannis astăzi poate câştiga alegerile pentru Preşedinţia României şi candidând ca independent", a mai spus Băsescu.

El a menţionat că nu este vorba de o încredere a sa în Iohannis, ci este o apreciere legată de modul în care "se proiectează oamenii ca imagine". "A fost un moment în care nu am vrut să-i dau Guvernul lui Iohannis, momentul în care s-a dus şi-l unsese Voiculescu de la Grivco. Sper că între timp a înţeles ce înseamnă să fii în tandem sau să fii creaţia politică a lui Voiculescu, pentru că acum văd că s-a reorientat. Atunci mi s-a părut un gest abominabil pe care l-a făcut Iohannis să se ducă la Grivco să-l ungă prim-ministru Voiculescu", a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele a fost întrebat dacă l-a "reevaluat" pe Iohannis. "Nu, s-a reevaluat el. Şi-a reevaluat modul de a evolua în politică", a mai precizat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
Dragnea
Galusca psd-ului
D’asta le sta-n gat hotilor presedintele Basescu!
Încet-încet, băieții se regrupează pentru bătălia cea mai importantă a vieții lor: libertatea sau pușcăria. Mulți dintre ei nu mai merită să fie liberi, o știu și ei prea bine, dar nu le surâde deloc opțiunea cealaltă. Îi cred și eu, cui i-ar surâde?…Din nefericire, singura șansă care le-a mai rămas pentru a-și salva pielea este să se pună la adăpost în mijlocul adunăturii de infractori denumită Parlament și să continue lupta de acolo, din instituția care ar trebui să propună, să dezbată și să adopte legi pentru condamnarea infractorilor, și nu pentru protejarea lor. Însă Parlamentul României a încetat demult să mai reprezinte „interesul național”, o expresie atât de dragă ipocritului general Oprea, în acest moment nefiind altceva decât o clădire oarecare pe care ar trebui să agățăm o placă mare pe care să scrie cu litere uriașe, luminoase și vizibile și noaptea (ca pe-un club de striptease care oferă servicii complete!) o cu totul altă denumire, mult mai apropiată de adevăr: Cosa Nostra!
02 mar, 2014
Partos
Spaima lu ponta si-a psd-ului!!!!!
Mi-as dori: Iohanis presedinte, Basescu Premier si Monica Macovei la justitie! Astia ar pune ordine si disciplina-n tara si-ar priponii toti HOTII!!
1. Presedinte: Klaus Iohanis
2. Premier: Traian Basescu
3. Ministrul justitiei Monica Macovei
02 mar, 2014
PEDAGOGUL
lipsa interes
Eu nu cred ca mai intereseaza pe cineva prostiile infractorului de la Cotroceni.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ