Traian Băsescu și Crin Antonescu – din nou pe aceeași lungime de undă. Vor un alt guvern și un alt premier

| 02 mar, 2014

Atunci când politicienii fac declarații, chiar când se atacă unul pe altul, treceți repede de prima impresie, pentru atacurile nu înseamnă că sunt dușmani. Ceea ce trebuie să urmăriți, cu mare atenție, este modul în care se poziționează în momente cheie, pe subiecte esențiale.

Duminică, la Pro Tv, Traian Băsescu a afirmat răspicat că ar trebui să desemneze un alt premier, ca urmare a desființării de facto a USL. Trec peste faptul că afirmațiile președintelui nu au, de fapt, niciun fel de acoperire constituțională. Ceea ce remarc este faptul că Traian Băsescu, făcând o forțare, spune următorul lucru: vreau din nou cărțile la mine în mână, vreau să fac jocurile în impunerea unui nou guvern; nu știu dacă am șanse, dar voi încerca să fac asta.

Și acum să trecem la Crin Antonescu. Liderul PNL este primul care a lansat ideea că Victor Ponta ar trebui să demisioneze dacă PNL se retrage de la guvernare, ca și cum criza politică generată de gestul liberalilor nu ar fi fost suficientă, și ar mai fi nevoie și un alt gest, făcut de premier, care să anuleze toate câștigule politice obținute din 2012 și până astăzi. Demisia lui Victor Ponta ar însemna, practic, ștergerea cu buretele a rezultatului alegerilor din 2012.

Convergența de opinie între președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu, în acest punct, spune mult mai multe despre stadiul real al relației dintre cei doi, sau cel puțin pare a spune mai multe, decât cuvintele de ocară aruncate duminică de locatarul de la Cotroceni și către președintele Senatului. În politică rar există coincidențe, și cu atât mai rar într-o asfel de situație, când pe un subiect atât de important, cel care se definea cândva drept principalul adversar al lui Traian Băsescu ajunge să afirme că acesta ar trebui să controleze din nou jocul politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 mar, 2014
marika
Antonescu si jocurile
Eu chiar credeam ca antonescu picoteste, altfel ar fi luat masuri de cate ori ponta calca alaturi! Dar... eroare! Era la invatamant obligatoriu de "atacat partenerul prin surprindere prin mijloace josnice!" Profesor:cine altul? marele smenar al politicii romanesti ! Pana in prezent antonescu nu a invatat decat dispretul fata de adevar si oameni!
03 mar, 2014
un cetatean
Iar faceti voi presupuneri pe care le dati drept adevaruri. Lasati-l in pace pe Basescu. Ocupati-va de cine trebuie sa conduca tara si se plimba pe la televiziuni , improscand ca si voi in Basescu, aceasta fiind singura lui politica de guvernare. Basescu a respectat si respecta constitutia tarii ceeace trebuie sa faca si premierul. Tara se conduce dupa o constitutie , nu dupa bunul plac al PSD si al lui Ponta.
03 mar, 2014
marika
CCR
ca de obicei basescu da comenzi CCR! Vom vedea pana unde merge aceasta institutie fundamentala care indiferent de simpatii politice trebuie sa urmeze LEGEA! Ceea ce nu au facut pana acum dezavantajand nu insi ci poporul roman!
02 mar, 2014
Baltagul
Haiducul ponta
Actualul guvern este o haita de hoti cu un haiduc ca ponta in fruntea lor!!! Ia pielea de pe Roman si Tara cu taxe si impozite.... si da bani cu ghiotura la toti imbuibatii!!!
Cum se poate sa n-ai tu PM cativa bani pentru alocatiile copiilor si cativa banuti pensionarilor necajiti...si dai 70 de mii de Euro salarii pe doua luni....Tu esti om??? Sau ce esti??? 35 de mii de Euro pe luna!!!! Doua miliarde de lei pe luna??? dati haitei de hoti din jurul tau!!! Bani stransi de la toti necajitii din impozite si taxe, si dati de tine la toate cozile de topor!!! Asta-i Romania incalecata de HOTII stransi ciorchine in jurul lui voiculescu si ponta!!!
03 mar, 2014
Enache
guvernul Ponta
Liberalii au rabdat prea mult incercand sa contracareze masurile nechibzuite propuse de PSD cum ar fi un guvern larg desi s-auangajat sa restranga guvernul fata de cel PDL, proiectul de baronizare regionala, proiectul de lege Rosia Montana cu dedicatie, bagarea paduchelui Oprea incoloc si punerea lui sa coordoneze internele si multe alte fhotii. PSD-ul care ne-a tinut in loc cu mineriada in ochii occifentului, cu refuzull de al primi poe Regele Mihai in tara liui, inghetarea pensiilor si crearea baronilor sub Nastase, se da acum mare aparator de tara. Dupa ce a facut pact cu basescu si a pus omul lui la DNA si un procuror general inexistent ca actiune, domul Ponta se lupta cu basescu doar in vorbe ca si asa e pe duca.
02 mar, 2014
Radu
Ce bine-ar mai fi sa se intample asa!
Propun sa infiintam "Uniunea Cetatenilor Prostiti Zilnic" si sa punem cateva sute de candidati apolitici (ingineri, profesori, medici, etc.) pt. 2016 care sa se angajeze notarial fata de UCPZ ca daca vor ajunge parlamentari, vor avea ca principala activitate in maxim 180 zile votarea urmatoarelor legi: Legea lustratiei, Legea Alegerilor Parlamentare, Legea Functionarului Public si eventual Legea Partidelor Parmamentare. Dupa votarea acestor legi, folosind un draft pe care cetatenii il vor intocmi public pe internet la adresa www.senatoronline.ro, reprezentantii UCPZ vor demisiona. Dupa demisia acestora, alegerile anticipate vor fi in 2017 dupa criteriile noilor legi tocmai votate de demisionari !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ