Băsescu, avertisment dur către UDMR: Susţin drepturile minorităţilor, dar să nu fie cerinţe excesive

| 02 mar, 2014

Traian Băsescu a transmis un avertisment dur către UDMR, potrivit România TV. Preşedintele i-a avertizat pe maghiari să nu îndrăznească să ceară o lege prin care medicii din spitalele din Covasna, Harghita, Cluj sau Bihor să se adreseze pacienţilor în limba maghiară.

Traian Băsescu a anunţat că se opune unui program politic al noului Guvern în care să apară referiri la folosirea limbii maghiare în Sănătate.

"Din discuţii, ştiu că UDMR face, pentru a intra la guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare. Mă interesează că în programul de guvernare să fie reflectată complet negocierea cu UDMR. Uneori, solicitările UDMR sunt excesive. Eu susţin drepturile minorităţilor, dar în niciun caz să fie cerinţe excesive. Nu mi se pare normal ca în sănătate să se adreseze în limba maghiară. Limba oficială a statului român este limba română", a declarat duminică Traian Băsescu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
gabriela
despre lb.romana
De acord cu Pesedintele Basescu! Nu exista tara cu minoritati in care,in institutiile publice,sa se vorbeasca o alta limba decat cea nationala. In Romania limba nationala este limba romana! Asadar ,invatati-o stimati unguri!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ