USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

| 02 mar, 2014

Poziţia preşedintelui Traian Băsescu privind o nouă desemnare a premierului este iresponsabilă, având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate, susţine USD într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

"Uniunea Social Democrată subliniază faptul că declaraţiile preşedinteluiTraian Băsescu, privind o nouă desemnare a premierului Victor Ponta, sunt pur politice şi nu au o bază constituţională. Mandatul prim-ministrului încetează doar în condiţiile Articolului 110 din Constituţie, iar nimic din situaţia politică din prezent nu se încadrează în prevederile acestui articol", afirmă USD.

Potrivit comunicatului, premierul Victor Ponta a anunţat deja că programul de guvernare nu se va schimba şi că viitoarea structură a Guvernului va prelua întru totul obiectivele Uniunii Social Liberale.

"Uniunea Social Democrată consideră că poziţia preşedintelui Traian Băsescu este iresponsabilă, aceasta având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, menţionând: "Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC".

Preşedintele a spus că "din discuţii" ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare.

Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu existp niciun rol al preşedintelui în actuala procedură, a declarat premierul Victor Ponta, într-un comunicat transmis de Guvern.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind redesemnarea prim-ministrului sunt pur politice şi fără nicoo bază constituională, deoarece în Parlament va fi schimbată compoziţia politică, nu şi programul, a declarat premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ