Constantin: Faptul că Iohannis nu regretă ruperea USL confirmă agenda ascunsă a unor lideri PNL

| 02 mar, 2014

Preşedintele PC, Daniel Constantin, susţine că faptul că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, nu regretă ruperea USL arată premeditarea şi confirmă agenda ascunsă a unor lideri PNL.

Potrivit lui Constantin, este de-a dreptul caraghios ca Iohannis sa spună că a mers sau nu a mers USL, în condiţiile în care nu a participat efectiv nici la construcţia şi nici la funcţionarea Uniunii. "Domnia sa a venit în PNL în 2013, când USL-ul dăduse proba capacităţii sale, în urma alegerilor din 2012. Faptul că nu regretă ruperea USL, arată premeditarea şi confirmă agenda ascunsă a unor lideri PNL, nu a tuturor. Această abordare, să părăseşti Guvernul când ai responsabilităţi majore, nu este tocmai o atitudine în interes public şi în interes naţional. USL s-a angajat nu numai să înlăture practicile unui regim, ci şi să muncească pentru o creştere a nivelului de trai al oamenilor. Prin portofoliile pe care le-au avut, liberalii ar fi putut face acest lucru. Au avut toate pârghiile necesare pentru a lucra pentru oameni, dar au refuzat", susţine Constantin, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, strategia lui Iohannis este mânată de dorinţa de putere şi atât.

"A renunţat la o majoritate cu care se puteau face multe pentru cetăţenii români. Cu o asemenea atitudine, jigneşte 7,4 milioane de cetăţeni. Îmi dau seama acuma că în ciuda declaraţiilor sale anterioare, dl. Iohannis nu a avut niciun ataşament pentru USL în cei 3 ani în care PNL-ul a făcut parte efectiv din USL şi în care au avut responsabilităţi cu impact mare, precum politica fiscală", afirmă Constantin.

El adaugă că USD va menţine nu doar ţintele politice ci şi obiectivele USL în materie economică. "Pentru aceasta, în materie economică vom implementa politici de dreapta, este un lucru pe care l-am afirmat ca natural, de la bun început. Guvernul se va concentra pe politici guvernamentale generatoare de creştere economică. Noul PNDR, spre exemplu, este menit să genereze creştere economică în agricultură prin consolidarea operatorilor existenţi şi prin încurajarea iniţiativei private în rândul tinerilor care doresc să creeze valoare adăugată şi prosperitate în acest sector", mai afirmă Constantin.

Liderul PNL Klaus Iohannis nu regretă ruperea USL, el afirmând că Uniunea nu a funcţionat bine şi că preşedintele PNL are acum mai multe şanse la Preşedinţie, în replică liderul PSD Valeriu Zgonea declarând că din afirmaţie reiese că PNL a rupt USL pentru a creşte şansele lui Crin Antonescu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat, recent, într-un interviu pentru publicaţia "Tribuna", că, personal, nu regretă ruperea USL, pentru că Uniunea nu a funcţionat bine.

Întrebat dacă ruperea USL este, politic şi electoral, un câştig pentru PNL şi dacă Crin Antonescu mai multe şanse la Preşedinţie, Iohannis a răspuns: "După părerea mea, da. Chiar în ideea - în care nu cred - dar chiar în ideea să fi rămas în USL şi Crin Antonescu să fi rămas candidatul USL nu ar fi avut foarte multe şanse fiindcă PNL-ul a fost micşorat de partenerii din PSD tot timpul la guvernare, tot timpul a încercat o punere a PNL-ului în umbră. Inclusiv acele momente în care chiar Crin Antonescu a fost pus într-o situaţie nu neapărat plăcută de a avea altă opinie în interiorul USL-ului, multe din acestea cred că au fost provocate. Crin Antonescu nu a fost suficient de vizibil, lucru arătat şi de multe sondaje. Acesta nu a fost un argument pentru ruperea USL-ului, dar o analiză simplă arată că aici ne situăm. Acum din opoziţie sau din poziţia din afara USL-ului cred că există un culoar foarte bun pentru Crin Antonescu".

În replică, liderul PSD Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei, a remis, sâmbătă, un comunicat în care afirmă că Iohannis "pare că se bucură că PNL a reuşit ruperea USL" şi că declaraţiile edilului arată că "liberalii au rupt USL pentru a creşte şansele lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
Felix
Vrajeala cu USD
Ce-ti place sa te mai bagi in seama !!!!
De cand pc-ul lui voiculescu, un partid de 0.5% vorbeste in numele milioanelor de Romani!
USD nu-i USL. Asta sa sti si tu si voiculescu si ponta!
Vreti USL si vreti la guvernare...Alegeri tata...si mai vorbim dupa aia!
sa vedem cin va alege si pe voi pc, si UNP, si UDMR...si PSD!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ