PNL şi Antonescu se prăbuşesc în sondaje după ruperea USL

| 03 mar, 2014

Ruperea USL a avut un impact devastator pentru PNL şi Crin Antonescu, potrivit studiului CSCI publicat sâmbătă. Liberalii au ajuns la 14% în sondajele pentru europarlamentare, în timp ce nou creatul USD ajunge la 42% intenție de vot.

Crin Antonescu este depăşit de Traian Băsescu la capitolul încredere, arată ultimul sondaj CSCI făcut în perioada 27-28 februarie. Nici Klaus Iohannis nu mai este la fel de stabil, scăzând cu 3% de la ultimul sondaj publicat.

Ruperea USL a avut un impact devastator pentru PNL şi Crin Antonescu, potrivit studiului publicat sâmbătă. Liberalii au ajuns la 14% în sondajele pentru europarlamentare, în timp ce nou creatul USD ajunge la 42% intenție de vot. PNL se află la doar un procent în fața PDL-ului, se arată în sondajul CSCI.

Același sondaj relevă faptul că românii consideră, în proporție de 35%, că vinovat de ruperea USL-ului este Crin Antonescu. În același timp, doar 13% din persoanele intervievate consideră că vina aparține premierului Victor Ponta.

Ruperea USL-ului a afectat și șansele lui Crin Antonescu la prezidențialele de la sfârșitul anului. Datele sondajului ne arată că liderul liberal ar fi învins în turul doi la prezidențiale: cu 80% de Mugur Isărescu, cu 72 % de Victor Ponta sau de Sorin Oprescu și cu 57% de Mihai Răzvan Ungureanu.

Prezența în Guvern a lui Călin Popescu-Tăriceanu, pe un post de vicepremier este văzută ca o idee bună de 52% din români, în timp ce doar 30% consideră că este o idee proastă.

Sondajul CSCI mai prezintă faptul că 42% din români sunt dezamăgiți de ruperea USL, în timp de 38% sunt indiferenți. Numai 13% din cei intervievați sunt bucuroși de ruperea fostei alianțe de guvernământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ