Ungureanu: Forța Civică nu-l va vota niciodată pe Antonescu

| 02 mar, 2014

Forța Civică nu-l va vota niciodată pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, nici în primul tur, nici în turul doi, a afirmat duminică președintele partidului, Mihai Răzvan-Ungureanu.

"Asta nu înseamnă că nu putem lăsa membrilor noștri libertatea încotro își vor îndrepta votul. Câtă vreme partidul are propriul candidat nu avem cum susține altul. Constat a mia oară că forțele politice de dreapta, cu excepția Forței Civice, sunt incapabile să gândească în termenii acțiunii politice unitare. Am vorbit de nenumărate ori până acum despre unirea dreptei, dar am vorbit la niște urechi surde. Marea majoritate a liderilor politici de dreapta sunt mărunți, cu o gândire de debara, se uită doar la vârful picioarelor, nu se uită la drum. Lipsa de viziune este catastrofală în opoziția românească. Nu-i nimic, o vom suplini noi'', a spus Ungureanu într-o conferință de presă.

În context, el a arătat că marți, 4 martie, este ultima zi când se mai pot depune documentele pentru o alianță electorală. ''După cum se știe toate partidele au anunțat că merg singure în alegerile europarlamentare. Asta este imaginea dreptei politice în România. Au anunțat că merg singure în alegeri PDL, PNȚCD, PMP. Toți cei care au spus că vor unitatea dreptei se comportă exact pe dos. Mă întreb care dintre aceste partide reprezintă o dizidență a PSD? În condițiile acestea, opțiunea noastră rămâne unitatea dreptei pe termen mediu și lung, dar mergem singuri în alegeri cu propria listă", a adăugat Ungureanu.

Pe de altă parte, referindu-se la votul pe care Parlamentul ar putea să-l dea săptămâna viitoare pentru formarea unui nou guvern, liderul FC a spus ''fără UDMR șansele să treacă sunt de 50-50, iar cu UDMR de 80-20''. "Îi aștept pe cei de la PNL cu declarații despre nevasta care a fost până ieri. Dacă Guvernul nu trece intrăm într-o criză politică majoră ceea ce nu ne trebuie într-un an electoral", a mai spus Ungureanu.

Președintele Partidului Forța Civică participă duminică la Brașov la ședința Biroului Politic Național al partidului și la o întâlnire cu conducerile organizațiilor partidului din zona centru. "Discutăm despre votul pe care trebuie să-l dăm pentru noua formulă guvernamentală, votul în situația în care președintele Senatului, Crin Antonescu, va fi debarcat din funcție, votul pentru opțiunea în care Guvernul Ponta 3 propus pentru susținere în Parlament nu trece și se deschid mai multe posibilități. De la alegeri anticipate, care ar fi grave pentru acest an, până la Guvern de uniune națională. Gândim toate aceste scenarii", a spus Ungureanu.

El a mai arătat că în Biroul Politic Național se va discuta despre înțelegerile ''tehnice'' pe care le poate avea FC cu filialele județene ale partidelor din opoziție pentru securizarea votului, în așa fel încât, în secțiile de vot unde există reprezentanți ai partidului, ai PMP sau ai PDL să existe certitudinea că numărătoarea va fi corectă.

Ungureanu a anunțat că va cere ministerului de Interne ca în toate secțiile de vot să fie montate camere de luat vederi.

Totodată, el a arătat că la BPN se va discuta posibila colaborare cu PNL la nivel teritorial, pentru campania electorală pentru alegerile europarlamentare. ''Contacte la nivel teritorial există cu toate partidele, dar în cazul PNL este nevoie de o gândire foarte matură și clară. PNL nu se mai află la putere în acest moment, dar este alături de PSD în teritoriu ceea ce nu este normal", a spus Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 2014
El Condor
Mi se pare normal.
E normal sa nu-l voteze pe Antonescu, cel care s-a autodemascat ca TRADATOR. Stiu ca etnia evreiasca, in intelepciunea in care de regula da dovada, va alege doar intre Ponta si Tariceanu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ