Tăriceanu - viitorul PNL nu sună bine

| 03 mar, 2014

Prezent în emisiunea “Punctul de Întâlnire” la Antena 3, fostul președinte al PNL, Călin Popescu-Tăriceanu și-a motivat decizia de a părăsi partidul din care a facut parte în ultimii 24 de ani, fiind de părere că actuala conducere duce Partidul Național Liberal într-o direcție profund greșită.

Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că nemulțumirile sale cu privire la PNL nu sunt de ieri pe azi, ci se leagă de modul în care partidul a evoluat până în prezent. “În ultimii ani, PNL a avut o schimbare de comportament care mi-a displăcut”, a precizat fostul premier. Acesta a acuzat atitudinea dictatorială a lui Crin Antonescu, care nu a acceptat dialogul și schimbul de idei, pozițiile critice din PNL fiind soluționate foarte rapid prin excluderi din partid.

Alunecarea spre autoritarism cât și natura conflictuală a actualului președinte al PNL sunt în opinia lui Tăriceanu una din cauzele principale ale ruperii Uniunii Social-Liberale. Pe de altă parte, în “cazul Iohannis”, fostul premier consideră că liberalii nu și-au dorit niciodată un dialog onest cu social-democrații. Fiind martor al discuțiilor interne din PNL, Tăriceanu susține că ruperea USL-ului a fost îndelung și atent planificată de către liberali, remanierea miniștrilor PNL fiind oportunitatea perfectă de a pune în mișcare această idee.

“Sigur, nu vreau să mă laud, dar am ceva experienţă politică pentru a putea să îmi dau seama ce se urmăreşte. Remanierea guvernamentală a fost doar pretextul prin care preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut ruptura”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

În opinia fostului premier, gesturile politice ale PNL-ului cât și atitudinea lui Crin Antonescu nu vor rămâne netaxate, atât de partenerii politici, dar mai ales de electorat.

“Ultimele sondaje de opinie arată faptul că PNL se duce spre o fundatură (...) PNL o să aibă un insucces major la europarlamentare şi un alt insucces la prezidenţiale”, este de parere Tăriceanu.

Iar cifrele par să-i dea dreptate, Crin Antonescu prăbușindu-se în încrederea electoratului după ce a decis retragerea partidului de la guvernare și implicit, ruperea USL. Președintele liberalilor a ajuns la o cotă de avarie în ceea ce privește încrederea pe care românii i-o acordă, ultimul sondaj CSCI plasându-l în mod rușinos în spatele lui Traian Băsescu. Totodată, partidul pe care îl conduce pare că împărtășește soarta președintelui său. PNL se află de ceva timp într-o continuă scădere. Astfel, dacă duminică următoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, doar 14% ar vota cu PNL, liberalii apropiindu-se de PDL, partid aflat și el în scădere.

Pentru ca au înșelat așteptările votantilor USL, se anunță vremuri tulburi pentru PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ