PC: Antonescu a invitat la discuţii senatori ai PC încercând să-i convingă să treacă la PNL

| 28 feb, 2014

Partidul Conservator susţine că liderul liberal Crin Antonescu i-a invitat la discuţii pe unii senatori ai PC, în încercarea de a-i convinge să se alăture PNL.

"Partidul Conservator a luat notă de comunicatul dat publicităţii astăzi de către PNL, în care se fac precizări referitoare la aşa-zise încercări de racolare a unor liberali de către PSD. Citind comunicatul, am constatat, culmea ironiei, că liderii PNL incriminează practici pe care ei înşişi le aplică, fără menajamente, în încercarea de a racola senatori conservatori", se arată într-un comunicat al PC remis agenţiei MEDIAFAX.

PC susţine că liderul liberal, Crin Antonescu, "i-a invitat la discuţii pe unii senatori ai PC, în încercarea de a-i convinge să se alăture PNL".

"Din păcate pentru domnia sa, cunoscându-se de acum modul în care îşi respectă cuvântul dat, invitaţia sa a rămas fără răspuns din partea respectivilor senatori PC. Mulţumim colegilor noştri că nu au căzut în acest joc al domnului Antonescu şi că ne-au adus la cunoştinţă acest fapt regretabil. În mod normal, ar trebui ca domnul Antonescu să îşi ceară scuze pentru acest demers", se mai arată în comunicat.

PNL acuză PSD că a trasat sarcini fiecărei filiale social-democrate să racoleze cel puţin câte un parlamentar liberal, precizând că aceste informaţii au fost confirmate de reprezentanţi ai PNL care au fost contactaţi în acest sens.

"Partidul Naţional Liberal a luat la cunoştinţă faptul că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL. Informaţiile sunt confirmate de reprezentanţi PNL care au fost contactaţi în acest sens de către liderii PSD", se arată într-un comunicat al PNL remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia liberalilor, aceste practici sunt "dovada disperării social-democraţilor".

"PNL condamnă aceste practici şi este dezamăgit de faptul că, în 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice începutului anilor '90. De asemenea, astfel de încercări sunt dovada clară a disperării social-democraţilor, care în încercările lor de a destabiliza PNL s-au lovit de credinţa comună şi de ataşamentul fiecărui liberal faţă de partidul pe care-l reprezintă", se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, că PSD respinge acuzaţiile PNL privind racolarea de parlamentari, el exprimându-şi regretul faţă de modul în care liberalii au început să îşi atace foştii colegi de guvernare, apreciind că aceste atacuri sunt "degradante"

"S-a ajuns la atacuri degradante. Respingem categoric aceste acuzaţii formulate de PNL. Este absolut regretabil că foştii noştri colegi de guvernare au ajuns să lanseze astfel de atacuri. Mi se pare degradant acest mod de raportare la PSD, în condiţiile în care noi ne-am respectat întotdeauna angajamentele faţă de parteneri", susţine Ivan, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Ivan cere PNL să îşi rezolve problemele interne fără să implice PSD, arătând că nu este vina PSD dacă nu toţi liberalii văd cu ochi buni ruperea USL.

"Regret profund faptul că PNL îşi pierde efectiv timpul cu astfel de acuzaţii, în loc să revină la obiectivele pe care ni le-am asumat împreună încă din anul 2011. Mai mult nu avem de comentat pe acest subiect, dar cer PNL să îşi rezolve problemele interne fără să implice PSD. Nu este vina PSD dacă nu toţi liberalii văd cu ochi buni ruperea USL", a mai spus Ivan.

Tag-uri: Crin Antonescu, pc, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
Radu
Ce e in capul tau mai Antonescule? ai facut cel mai mare rau partidului si o sa vezi ca o sa pierzi functia care o ai...dar poate este mai bine asa , sincer nu aveai sanse sa castigi presedentia prin comportamentul infantil si neserios demonstrat ,categoric incompatibil cu o functie de mare responsabilitate a unui presedinte de tara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ