Sondaj IRES: Tăriceanu, Ponta şi MRU îl bat pe Antonescu în turul II la prezidenţiale

| 28 feb, 2014

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar câștiga detașat în turul doi al alegerilor prezidenţiale în fața actualului președinte al PNL, Crin Antonescu, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IRES. De asemenea, liderul PNL ar fi devansat şi de Victor Ponta şi de MRU. Sondajul a fost realizat în perioada 24-28 februarie, conform evz.ro.

La întrebarea: "Dacă în turul II al alegerilor prezidențiale ar intra Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu cu cine ați vota?", 71% dintre respondenți au afirmat C.P. Tăriceanu și doar 29%- Crin Antonescu. Specialiștii susțin că factorul emoțional joacă un rol important în brusca ascensiune a fostului premier.


Conform aceluiași sondaj, Tăriceanu ar fi preferat și în cazul în care ar intra în turul II cu Victor Ponta: 52% au răspuns că l-ar vota pe fostul premier și 48% pe Ponta.

Într-o confruntare în turul II între Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu, Antonescu ar obține 44% și MRU- 56%.

În ceea ce privește gradul de încredere în politicieni, doar 15% dintre respondenți au afirmat că au multă și foarte multă încredere în prezidențiabilul PNL, Crin Antonescu în timp ce  84% au răspuns puțină sau foarte puțină încredere.

În Victor Ponta, 37% dintre respondenți au afirmat că au multă și foarte multă încredere, iar 62% puțină sau foarte puțină încredere. În Sorin Oprescu, 44% au declarat că au multă și foarte multă încredere, iar 53% puțină sau foarte puțină încredere.

28% dintre respondenți au afirmat că au multă și foarte multă încredere în Traian Băsescu și 69% puțină sau foarte puțină încredere, iar în Călin Popescu Tăriceanu, 49% dintre respondenți au răspuns că au multă și foarte multă încredere și 51%-  puțină sau foarte puțină încredere.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-28 februarie 2014, pe un eșantion de 1.223 subiecți și cu o marjă de eroare de +/- 2,9%.















 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ