Crin, speriat că-i fuge partidul de sub picioare

| 28 feb, 2014

Chiar dacă la nivel declarativ șeful liberalilor a rămas indiferent la demisia fostului premier și s-a arătat convins de faptul că membrii PNL îi vor rămâne alături, Crin Antonescu este speriat că-i fuge partidul de sub picioare.

După mișcarea lui Călin Popescu Tăriceanu de a pleca din Partidul Național Liberal și de a înființa o nouă formațiune politică, Partidul Reformator Liberal, Crin Antonescu se vede pus în situația de a ține cu dinții de liberali și de a împiedica exodul acestora către PRL. Chiar dacă la nivel declarativ șeful liberalilor a rămas indiferent la demisia fostului premier și s-a arătat convins de faptul că membrii PNL îi vor rămâne alături, Crin este speriat că-i fuge partidul de sub picioare.

O dovadă în acest sens o reprezintă prezența lui Antonescu la Ploiești, unde a participat la Delegaţia Permanentă a PNL Prahova. Ne putem aștepta ca începând de acum liderul liberalilor să înceapă o campanie internă prin care să promită marea cu sarea peneliștilor (nu mai departe marți le-a transmis că PNL începe lupta pentru ambele Palate), iar vizitele în teritoriu se vor deveni din ce în ce mai dese. Această strategie îl va ajuta pe Antonescu în primul rând să-și țină partidul unit și să evite pierderea unor membri importanți în favoarea lui Tăriceanu și pe de altă parte îl ajută să stângă relațiile cu persoanele care vor face diferența la nivel local în cadrul alegerilor prezidențiale.

Nu este un secret că relația dintre Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu nu a fost una dintre cele mai apropiate, cu toate acestea președintele liberalilor a mizat întotdeauna pe devotamentul și loialitatea fostului premier față de partid. Însă acum, când opiniile diametral opuse a celor doi cu privire la USL au condus la demisia lui Tăriceanu din PNL și au culminat cu înființarea PRL, Antonescu are motive să fie îngrijorat. Până ulta alta, una e să mai ai ciocniri cu un coleg de partid pe diverse chestiuni punctuale, mai mult sau puțin importante și ceva cu totul diferit este confruntarea dintre două formațiuni care se bat pentru aceeași membri, același electorat și, cel mai probabil, pentru câștigarea fotoliului de la Cotroceni.

Nesiguranța și frica lui Antonescu sunt justificate și de faptul că Tăriceanu este o personalitate politică apreciată și un lider important în PNL, motiv pentru care, în următoarea perioadă de timp vom asista la plecări în masă dinspre PNL spre PRL. Pe de altă parte, fostul premier are șanse reale de câștigare a alegerilor prezidențiale (dacă va face această mișcare), fiind cu mult mai bine poziționat decât șeful liberalilor la nivelul încrederii. În perioada următoare vom asista la încercările disperate ale lui Antonescu de a-și păstra partidul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
Horia Nabot
Jules Verne, viitorul mai corect discerne
Elucubrațiile mai sus amintite, de-o minte bolnavă-s gândite.
Frica ce aminteai e mult mai vizibilă, la vârful încropelii voastre politice, pe ideea momelii cinice și ignobile, la care pot pune botul - doar câțiva trădători cu totul ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ