Tăriceanu: Nu am cum să revin asupra deciziei de a părăsi PNL. Nu mă mai regăsesc în partid

| 28 feb, 2014

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că nu are cum să revină asupra deciziei de a părăsi PNL, el arătând că nu se mai regăseşte în partid în condiţiile în care PNL a devenit o formaţiune lipsită de toleranţă faţă de libertatea de gândire şi de expresie politică a propriilor membri.

"Eu am luat o decizie care pentru mine este foarte grea, o decizie care m-a făcut să-mi calc pe inimă. Nu aş fi vrut niciodată să fac acest lucru. Dar, atâta vreme cât în PNL văd lucrurile deteriorându-se, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, acum când văd în PNL un partid care este lipsit de toleranţă, de un lucru care mie mi se pare fundamental şi anume libertatea de gândire şi de expresie politică a fiecăruia dintre noi, dacă acesta e stilul de comportament de reprimare a tuturor vocilor care îndrăznesc eventual să se ridice, eu nu mă mai regăsesc într-un astfel de partid", a spus Tăriceanu, la Adevărul live.

El a arătat că senatorul Sorin Ilieșiu a fost exclus din PNL într-o manieră care nu este demnă de un partid democratic sau de un partid liberal. "PNL a ajuns să fie un partid în care mulţi dintre lideri - poate unii, sigur, au interese - dar sunt zăgăzuiţi în exprimare de temeri, de frici că sunt daţi la o parte din diferite funcţii, că-şi pierd funcţii, că-şi pierd poziţii. Nu se poate aşa ceva", a spus Tăriceanu.

El a arătat că a auzit jurnalişti şi analişti spunând că în PNL se practică un stil autoritar de către actualul preşedinte Crin Antonescu, care nu este propriu nici unui partid democratic, nici unui partid liberal.

"Mi-e neplăcut să spun: a existat în ultima perioadă un fel de degradare a comportamentului unora dintre colegi. De aceea, în final, am luat aceată hotărâre asupra căreia este evident că nu am cum să revin", a spus Tăriceanu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat miercuri din PNL, a anunţat că a luat decizia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal (PRL), prin formarea unui comitet de iniţiativă, menţionând că "sute de persoane" l-au asigurat de sprijinul lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ