Sensul susținerii lui Ponta pentru Tăriceanu

| 27 feb, 2014

Alianța social-democraților cu liberalii merge mai departe, chiar dacă fotografia de grup nu mai este aceeași.

Viitorul cabinet condus de Victor Ponta își va asuma în totalitate programul de guvernare al USL. Asigurările date de premier vin pe fondul voinței politice exprimate de PSD, care dorește refacerea USL. Pentru social-democrați, ceasul alianței politice din 2011 nu s-a oprit și cum lor le revine postul de prim-ministru, liberalilor le-ar reveni dreptul să numească un candidat la prezidențiale. Sună aproape șocant, prima oară, dar după o analiză sumară oricine realizează că Ponta are dreptate. PSD a semnat o alianță cu liberalii, nu cu Antonescu personal. Bine, a semnat ulterior și cu acesta, dar în zadar, asigurările oficiale și în scris că va fi desemnat candidat de USL la prezidențiale nu l-au satisfăcut pe liderul PNL și nu l-au întors din drumul său, liber ales și presărat cu întâlniri secrete cu Băsescu. Când s-a perfectat protocolul USL, în 2011, nimeni nu a prevăzut și nu și-a pus problema concret, ce se întâmplă dacă în oricare din partidele respective va avea loc o rocadă la vârf sau o schismă. Principial, PSD se achită de o datorie la care liberalii nu mai puteau avea nici măcar pretenții minimale, după ce Crin Antonescu a detonat USL în interesul evident al lui Traian Băsescu.

Discuțiile demarate deja între Victor Ponta și Tăriceanu, cu care premierul a declarat că ar face un parteneriat așa cum ar face și cu Antonescu din nou, sunt moralmente corecte. PSD prin mâna întinsă de premierul Ponta nu le acordă satisfacție și nu le face un favor liberalilor, indiferent de cine ar fi conduși aceștia ci, mai degrabă, electoratului.

Românii, care au impus în 2012 USL cu o majoritate zdrobitoare în Parlament, nu pot fi ignorați. Tăriceanu și Ponta nu fac decât să îndeplinească voința politică a acestora. Alianța social-democraților cu liberalii merge mai departe, chiar dacă fotografia de grup nu mai este aceeași.

O alianță politică nu poate sta în secolul 21 într-un singur om, chiar dacă acesta se crede buricul târgului. Excepția întărește regula și Antonescu se dovedește până la urmă o buturugă prea mică pentru un car atât de mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
staijospostacainota4
Postacii portocalii
Dau ochii peste cap că nu le-a iesit manipularea cu PNL. Pe cine vreti, draga postacime, sa sprijine presa, de orice culoare ar fi ea: pe Udrea? Pe tolomaci, macacovence si alte ebe analfabete, scapati toti din eprubetele savantului nebun Basescu?
27 feb, 2014
petre
sensul sustinerii lui ponta pt. tariceanul ...
se vedeve cum lucreaza intens inst.media rosie pt.distrugerea PNL! Ce garantie morala poate sa aiba un individ care s-a despartit de 4-5 ori de neveste ,sa dea lectii de morala politica ca sa ajunga presedinte? Cand vom ajunge noi toti sa moralizam politicieni si politica romaneasca? Oricum nu cu ziaristi ca andrei pop .....
27 feb, 2014
jigodiibasiste
ce treabă au javrele portocalii cu ce sprijina presa rosie?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ